Poliisi ei tutki liikuntatunnilla sairauskohtauksen saaneen pojan kuolemantapausta

Alustavien tutkimusten jälkeen poliisilla ei ole roolia tapauksen tutkinnassa.

liikuntatunnit
Tiistilän koulu.
Tiistilän koulu.Ronnie Holmberg / Yle

Poliisi on tullut alustavien tutkimustensa perusteella siihen päätökseen, ettei se tutki tapausta, jossa oppilas kuoli liikuntatunnilla saamansa sairauskohtauksen seurauksena.

– Ei tullut esiin sellaisia seikkoja, minkä takia olisi syytä aloittaa oikeuslääketieteellistä kuolemansyyn selvittämistä, sanoo rikoskomisario Teemu Värtinen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Yläkouluikäinen oppilas suoritti viime viikolla niin sanottua piip-testiä, eli Move-mittauksiin kuuluvaa 20 metrin viivajuoksutestiä koulun liikuntatunnilla. Testin alkuvaiheen aikana oppilas joutui keskeyttämään ja siirtyi toiseen tilaan yhdessä liikunnanopettajan kanssa.

Oppilas vietiin ambulanssilla sairaalahoitoon Espoon Tiistilän koulusta, ja yläkouluikäinen poika kuoli myöhemmin sairaalassa.

Yle Uutisoi aiemmin, että Espoon kaupungin tekemän selvityksen mukaan koulu ei tehnyt minkäänlaista virhettä tapauksessa. Poliisi on samoilla linjoilla Espoon kaupungin kanssa.

– Jos olisi epäilyjä siitä, että koulu olisi syyllistynyt johonkin, niin asia olisi meillä tutkinnassa, Värtinen sanoo.

Lue lisää: Uutta tietoa kuolemaan johtaneesta sairauskohtauksesta liikuntatunnilla: Piip-testit toistaiseksi keskeytetty muutamissa kaupungeissa – Opetushallitus ei näe tarvetta pysäyttämiselle koko maassa