Kouvot joutuu jännittämään kotipeliensä puolesta – Mansikka-ahon hallin tuhojen laajuutta ei vielä tiedetä

Rankkasade sai Mansikka-ahon urheiluhallin tulvimaan Kouvolassa. Kosteusmittauksia jatketaan tiistaina.

Kouvot
Vesivahinko liikuntahallissa
Hallissa oli käynnissa A-poikien SM-karsinnan koripallo-ottelu, kun vettä alkoi tulvia parketille. Kuivaamisessa auttoi iso joukko ottelun toimitsijoita, katsojia ja hallin vahtimestari.Janna Hartonen

Koripalloseura Kouvot joutuu vielä jännittämään, päästäänkö Korisliiga-kauden ensimmäinen ottelu pelaamaan kotiareenalla Mansikka-ahon urheiluhallissa. Kouvojen ensimmäinen kotipeli Helsinki Seagullsia vastaan on tarkoitus järjestää 12. lokakuuta.

Mansikka-ahon urheiluhallilla Kouvolassa sattui sunnuntaina iso vesivahinko. Kouvolassa satoi tuolloin rankasti, ja hallin parketille tulvi viemäreiden kautta sadevettä.

Urheiluhalli on toistaiseksi käyttökiellossa.

Kouvolan kaupunki selvittää edelleen vahingon laajuutta ja syitä. Kosteusmittausten tuloksia odotetaan saatavan keskiviikkona aamupäivällä.

Kaupunki tiedottaa, että jatkotoimenpiteistä ja aikataulusta annetaan lisätietoa heti kun tutkimukset valmistuvat. Pahimmillaan voi käydä niin, että halli on käyttökiellossa pitkään.

– Vielä ei pysty sanomaan, miten hallia pitää korjata ja kauanko se kestää. Ensin tutkitaan, kuinka laajalle vesivahinko on levinnyt, kiinteistöpäällikkö Arto Kuitikka Kouvolan kaupungilta sanoo.

Syksyllä pelkkiä vieraspelejä?

Kouvojen puheenjohtaja Sami Pousi sanoo, että seura odottaa nyt rauhassa muutaman päivän, ennen kuin on pakko ryhtyä miettimään vaihtoehtoja.

– Emme lähde hätiköimään ennen kuin tiedämme, mihin toimenpiteisiin hallilla pitää ryhtyä, ja jatkuuko käyttökielto viisi päivää, viikkoa vai kuukautta, Pousi sanoo.

mansikka-ahon liikuntahalli
Mansikka-ahon halli oli tyhjä tiistaina aamulla.Pyry Sarkiola / Yle

Seuran joukkueiden harjoitukset on siirretty liikuntatiloihin eri puolille Kouvolaa. Miesten edustusjoukkueen harjoitusottelu Lahti Basketia vastaan on peruttu. Kouvottarien harjoitusottelu puolestaan on siirretty pelattavaksi keskiviikkona Kuusankoskella.

Mikäli Mansikka-ahon halli ei ole pelikunnossa Korisliigaa varten, vaihtoehto on, että syyskaudella pelattaisiin pääasiassa vierasotteluita.

– Huonoltahan se vaikuttaa kaikin puolin, Pousi sanoo.

Voidaanko otteluita siirtää kokonaan toiseen kaupunkiin?

– Lähin pelattava paikka on Kotkassa tai Lahdessa, mutta en jaksa uskoa, että se on mahdollista, Pousi sanoo.

Hän kuitenkin painottaa, että ensin odotetaan lopullinen tieto Mansikka-ahon kunnosta.

Mansikka-aholla pelaavat paitsi miesten pääsarjajoukkue Kouvot, myös naisten ylimmällä sarjatasolla pelaava Kouvottaret ja Kouvojen juoniorijoukkueet. Lisäksi hallia käyttävät salibandyseura ja läheisen koulun oppilaat liikuntatunneillaan.

Kokonaan vastaavaa urheiluhallia ei Kouvolassa ole.