Musiikkia Linnassa on soinut jo kolmella vuosikymmenellä

Vanhin yhtämittaisesti jatkunut vanhan musiikin festivaali juhlii tänä syksynä pyöreitä Hämeenlinnassa.

Lyhyet
Kolme miestä flyygelin ääressä
Jaakko Tiainen (vas.), Erkki Korhonen ja Heikki Seppänen muistelevat Musiikkia Linnassa tapahtuman vuosikymmeniä.Tiina Kokko / Yle

Musiikkia Linnassa on tarjonnut yleisölle jo 30 vuoden ajan 1300- ja 1700-luvun väliltä peräisin olevan musiikin konsertteja.

Musiikkia Linnassa yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Seppänen sanoo, että vanhan musiikin taso Suomessa on korkea.

– Se on eurooppalaisittain ja maailman laajuisesti ihan huipulla. Meillähän on myös puhtaasti vanhaan musiikkiin perustuvaa korkeakoulukoulutusta, ja sieltä on syntynyt uusi sukupolvi.

– Jos ajatellaan kaksi tai kolme vuosikymmentä sitten Suomea, niin täältä ei löytynyt soittajia ollenkaan. Nyt heitä on jo kolmen, neljän orkesterin verran.

Musiikkia Linnassa tarjoaa syksyn aikana Hämeenlinnassa kuusi konserttia teemalla Ihmisen Ääni.

Ensimmäisenä on vuorossa Jean Sibeliuksen lauluja. Musiikkia Linnassa ja Sibelius-seuran yhteiskonsertti järjestetään tiistai-iltana syyskuun 18. päivä Raatihuoneella kello 19.

Myöhemmin syksyllä on luvassa muun muassa Verdiä ja kansanmusiikkia. Musiikkia Linnassa festivaalin päätöskonsertti järjestetään Hämeenlinnan kirkossa joulukuun 18. päivä. Ohjelmassa on Bachin Ääni eli Johann Sebastian Bachin Jouluoratorio, kantaatit I-III.