1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Ryttylässä kyläläiset haluavat julkista keskustelua kotikuntansa toiminnasta

Ryttylän kyläyhdistys ja Ryttylän koulun vanhempainyhdistys jättivät koulukäräjien jälkeen kunnalle avoimen kirjeen, jossa toivovat nykyista avoimempaa julkista keskustelua.

Ryttylässä kyläläisiä harmittaa, että vanhaa koulua ei ole vielä purettu eikä uutta aloitettu rakentamaan. Kuva: Heidi Kononen / Yle

Ryttylän kyläläiset vaativat Hausjärven kuntapäättäjiä järjestämään uuden keskustelutilaisuuden kyläkoulun tulevaisuudesta.

Kyläläiset ovat pettyneitä Ryttylän kouluhankkeen päätöksentekoprosessiin ja erityisesti niukkaan tiedottamiseen asiasta.

Ryttylän kyläyhdistys ja vanhempainyhdistys järjestivät viime viikon keskiviikkona koulukäräjät, jonne oli kutsuttu kunnan päättäjiä vastaamaan Ryttylän koulua koskeviin kysymyksiin. Koulukäräjillä moni kyläläisten kysymys jäi kuitenkin vaille vastausta, koska paikalla ei ollut kaikkia kutsun saaneita kuntapäättäjiä.

Tästä syystä Ryttylän kyläyhdistys ja vanhempainyhdistys haastavat kouluhankkeen tärkeimmät vetäjät ja koulukäräjiltä poissaolleet kunnanjohtaja Pekka Määttäsen, tekninen johtaja Paavo Vuoren, kunnanvaltuuston puheenjohtajan Kyösti Arovuoren sekä kunnanhallituksen puheenjohtajan Heini Ristavaaran järjestämään keskustelutilaisuuden.

Ryttylän koulun vanhempainyhdistys ja Ryttylän kyläyhdistys seuraavat aktiivisesti koulun rakentamishankkeen etenemistä. Yhdistykset peräänkuuluttavat erityisesti kuntalaisten vaikuttamisen mahdollisuutta ja vuorovaikutteisen kulttuurin edistämistä kunnan päätöksenteossa.