1. yle.fi
  2. Uutiset

Sairaanhoitopiiri pidentää Paimion Parantolan myyntiaikaa uusien tarjousten toivossa

Ensimmäisessä vaiheessa rakennuskokonaisuudesta tuli neljä ostotarjousta.

Paimio
Paimion parantola
Paula Koskinen / Yle

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri jatkaa Paimion parantolan myyntiaikaa. Uudeksi takarajaksi on asetettu marraskuun loppu. Ensimmäisessä vaiheessa rakennuskokonaisuudesta tuli neljä ostotarjousta.

Sairaanhoitopiiri on käynyt tarkentavia neuvotteluja siitä, mitä tarjoukset sisältävät ja millaiseen tarkoitukseen tarjoaja näkee Paimion parantolan soveltuvan. Tarjoukset sisältävät niin hyvinvointiin, kuntoutukseen kuin arkkitehtuuriin ja matkailuun sekä muuhun liiketoimintaan liittyviä ajatuksia.

Sairaanhoitopiiirin mukaan tarjouskilpailuun on lähtenyt varteenotettavia tahoja, joilla on yhteyksiä moniin merkittäviin kansallisiin toimijoihin. Osa tarjoajista on oma-aloitteisesti käynyt keskusteluja muun muassa Museoviraston kanssa siitä, miten rakennuksen suojelupäätöstä tulee tulkita tulevan toiminnan osalta.

Sairaanhoitopiirin toiveita tukevia ehdotuksia

– Tarjouksista pari erottuu muita jonkin verran mielenkiintoisempina vastaten sairaanhoitopiirin näkemyksiä siitä, että parantola pidettäisiin elävänä toimintaympäristönä, jossa Alvar Aallon arkkitehtuuria ja kulttuuriperintöä suojataan ja hyödynnetään, arvioi sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä tiedotteessa.

Sairaanhoitopiiri ei halua muulla tavalla tarkentaa tai eritellä tarjouksia keskeneräisen neuvottelutilanteen takia.

OP Kiinteistökeskuksen arvion mukaan tarjouksia olisi mahdollista saada lisää, jos tarjousaikaa jatketaan marraskuun loppuun.

– Parantolan myyntiaikeet ovat kirvoittaneet laajaa julkista keskustelua, jonka jatkamiselle tarjousajan pidentäminen antaa tilaa, Leena Setälä huomauttaa.

Keskustelua on herättänyt myös parantolan tiloihin aikanaan suunnitellun irtaimiston kohtalo. Sairaanhoitopiirin näkemyksen mukaan irtaimisto tulisi säilyttää alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan parantolassa.

Lue lisää:

Pro Parantola -ryhmä vaatii aikalisää Alvar Aallon suunnitteleman paimiolaissairaalan myyntiin

Alvar Aallon suunnittelemasta Paimion parantolasta tuli useita ostotarjouksia – lukumäärää tai summia ei vielä paljasteta

Designhotelli vai hoivakoti? Alvar Aallon suunnittelema Paimion parantola kiinnostaa ulkomaisia ostajia

Lue seuraavaksi