Putin venäläiskoneen alasampumisesta: "Traagisten sattumien ketju"

Israel on esittänyt surunvalittelunsa venäläiskoneen putoamisessa menehtyneiden puolesta.

Lentokoneen alasampuminen
Vladimir Putin
Vladimir PutinPavel Golovkin / EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kommentoinut venäläiskoneen alasampumista Välimeren yllä. Syyrian ilmapuolustus ampui tiistain vastaisena yönä alas venäläisen tiedustelukoneen, jolloin 15 venäläistä sotilashenkilöä kuoli.

Putin sanoi, että tapahtuma näyttäisi olevan traagisten sattumien ketju.

Venäjä on pitänyt Israelia vastuullisena tapahtuneesta. Venäjän mukaan Syyrian ilmatorjunta ampui israelilaisia hävittäjiä, jotka olivat suojautuneet suuren venäläiskoneen taakse.

Putinin mukaan Israelin koneet eivät ampuneet alas venäläiskonetta, mutta tapaus on selvitettävä tarkemmin. Lisäksi Putin sanoo, että Venäjän vastaus tapahtuneeseen on varmistaa Syyriassa toimivien venäläisten turvallisuus.

Israelin armeija kiistää syyllisyyteensä ja pahoittelee uhreja

Israelin armeija on esittänyt surunvalittelunsa venäläiskoneen putoamisessa menehtyneiden puolesta.

Pahoittelujen lisäksi Israelin armeija totesi ensimmäisessä kommentissaan välikohtauksen jälkeen, että se pitää vastuullisena Syyrian presidentti Assadin hallintoa sekä Irania ja Hizbollah-järjestöä.

Israelin armeijan mukaan he olivat tehneet iskuja kohteisiin, joista oltiin siirtämässä aseita ”Iranin toimesta” Hizbollah-järjestölle.

– Kun Syyrian armeijan ilmapuolustus ampui ja osui Venäjän koneeseen, olivat israelilaiset hävittäjät jo Israelin ilmatilassa, selvensi Israelin armeija.

Isreal kiisti, että venäläisten väittämän, että Israelin hävittäjät olisivat käyttäneet alas ammuttua Venäjän tiedustelukonetta suojanaan.

Venäjän presidentin ja Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun odotetaan tiedottavan tapahtumasta vielä tämän päivän aikana, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lähteet: AFP, Reuters