Toivola siirtää kirjansa Helsinkiin – taustalla kulukorvausepäselvyydet

Riihimäen asunnon kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) kertoo jättävänsä vapaa-ajan käyttöön. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan Toivola on toiminut eduskunnan sääntöjen mukaisesti, eikä puolueella ole mandaattia puuttua asiaan.

Jani Toivola
Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola kuvattuna eduskunnan täysistunnossa 19. kesäkuuta.
Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola kuvattuna eduskunnan täysistunnossa 19. kesäkuuta.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) kertoo Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun) siirtävänsä kirjansa Helsinkiin ja Helsingistä tulevan hänen pysyvän asuinpaikkansa.

Riihimäen asunnon hän kertoo jäävän vapaa-ajan käyttöön ja sen kustannusten siirtyvän hänen omalle vastuulleen.

Hän perustelee toimivansa näin, koska haluaa säilyttää luottamuksen työtään kohtaan.

Toivola sanoo keskustelleensa tiistaina eduskunnan hallintojohtajan kanssa ja saaneensa vahvistuksen sille, että hänen asumisjärjestelyihin liittyvä toimintansa on ollut lainmukaista ja ilmoituksensa vastaavaan eduskunnan vaatimuksia.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen kommentoi asiaa Yle Uutisille sanoen, ettei ryhmällä ole mandaattia puuttua asiaan ja Toivola on selvittänyt asian eduskunnan hallintojohtajan kanssa.

– Tämänkaltaiset asiat on selvitettävä aina edustajan ja eduskunnan välillä, Toivola on toiminut sääntöjen mukaisesti, Mikkonen toteaa.

Toivolan asumisjärjestelyt nousivat esiin Iltalehden uutisoitua (siirryt toiseen palveluun), että hän nostaa korotettua kulukorvausta Riihimäellä asumisensa vuoksi.

Toivolalle on maksettu 1 315,75 euroa korotettua kulukorvausta kuukaudessa. Korotuksen osuus asumiskulukorvauksesta on 328,94 euroa kuukaudessa. Helsingistä ja Uudeltamaalta valitut, alle 30 kilometrin päässä asuvat kansanedustajat saavat kulukorvausta 986,81 euroa kuukaudessa.

Lue lisää:

IL: Kansanedustaja Jani Toivola nostaa eduskunnalta korotettua kulukorvausta Riihimäen asunnosta, asuu silti Helsingissä