HS-gallup: Antti Rinteen SDP pysyy paalupaikalla, vihreiden kannatusluisu jatkuu

Perussuomalaiset lisäsi suosiotaan.

Suomen politiikka
Antti Rinne
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toimi aiemmin ammattiliitto PRO:n puheenjohtajana. Useiden ammattiliittojen omistama Levin Matkailukeskus Oy oli Levin hissiyhtiön osakas ja sitä kautta Rinne päätyi hissiyhtiön hallitukseen.Mikko Stig / Lehtikuva

SDP jatkaa suosituimpana puolueena, kertoo Helsingin Sanomien julkaisema gallup (siirryt toiseen palveluun). Antti Rinteen johtaman oppositiopuolueen kannatus laski edellisestä mittauksesta 0,3 prosenttiyksikköä 21,4 prosenttiin.

SDP:n etumatka kokoomukseen säilyi suurin piirtein ennallaan, sillä kokoomuksen kannatus laski 0,5 prosenttiyksikköä ja on nyt 19,7 prosenttia.

Pääministeripuolue keskustan kannatus pysyi ennallaan 15,5 prosentissa, joten SDP ja kokoomus ovat yhä varsin tuntuvalla karkumatkalla.

Vihreiden alamäki jatkui, nyt puoluetta äänestäisi 12,9 prosenttia vastaajista. Laskua on 0,8 prosenttiyksikköä edellisestä kuukaudesta.

Vuosi sitten elokuussa vihreiden kannatus oli peräti 17,5 prosenttia. Puolueen kannatus on kuitenkin yhä yli neljä prosenttiyksikköä korkeammalla kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

Vasemmistoliiton kannatus on edellisen mittauksen tapaan 9,6 prosenttia. Perussuomalaiset lisäsi kannatustaan 8,7 prosenttiin. Nousua oli 0,8 prosenttiyksikköä, eli saman verran kuin vihreillä oli laskua.

RKP:tä äänestäisi 4,5, kristillisdemokraatteja 3,9 ja sinisiä 1,6 prosenttia vastaajista. Hallituspuolue sinisten kannatus kohosi edellisestä mittauksesta 0,4 prosenttiyksiköllä.

Kyselyn toteutti Kantar TNS ja siihen haastateltiin yli 2 300 suomalaista. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.