Huippulukkari Toni Kohonen hyppää myyntityöhön

Sotkamon Jymyn lukkarin Toni Kohosen pelillinen ura edelleen arvoitus.

Kajaani
Sotkamon Jymyn Toni Kohonen lyömässä.
Toni Kohosen pesäpallouran jatko ei ole vielä selvillä.Tomi Hänninen

Sotkamon Jymyn lukkari Toni Kohonen on nimitetty PKY Travel matkailu- ja palveluverkoston myyntipäälliköksi Itä- ja Etelä-Suomeen. Pitkän uran pesäpallon parissa tehnyt Kohonen aloittaa tehtävät PKY Travelilla 19. syyskuuta.

– Vielä ei ole tietoa jatkaako Kohonen lukkarina pesäpallossa. Jymy tiedottaa asiasta myöhemmin. Yrityksenä emme ole paikkasidonnaisia, joten meidän puolestamme se onnistuu, että hän pelaa ja työskentelee meillä samaan aikaan, sanoo PKY Travel toimitusjohtaja Petri Makkonen.

Toimitusjohtaja Petri Makkosen mukaan yrityksen ja Toni Kohosen yhteistyö sinetöitiin tänä kesänä.

– Hän on käyttänyt meidän palveluita ja ollut kiinnostunut toiminnasta. Kysyin Tonilta, että olisiko hänellä kiinnostusta lähteä myyntipäälliköksi ja hänellä oli. Meille yrityksenä on hyväksi, että hänet tunnetaan niin laajasti ja hänellä on auktoriteettia, toteaa Makkonen.

Toni Kohonen on yksi tunnetuimmista pesäpalloilijoista ja hän on edustanut viime vuosina Superpesiksessä Sotkamon Jymyä lukkarina. Kohonen on saavuttanut urallaan muun muassa 10 SM-kultaa, 7 SM-hopeaa ja SM-pronssia. Itä-Länsi -otteluita hän on pelannut 22 peliä.

Kohonen on valittu vuoden pesäpalloilijaksi kolme kertaa ja vuoden lukkariksi peräti 13 kertaa.