1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikuntatilat

Mansikka-ahon hallin kuivaaminen alkaa – korjaustöiden kesto selviää vasta myöhemmin

Mansikka-ahon urheiluhallin parketille Kouvolassa tulvi sunnuntaina viemäreiden kautta sadevettä.

liikuntatilat
Vesivahinko liikuntahallissa
Hallissa oli käynnissa A-poikien SM-karsinnan koripallo-ottelu, kun vettä alkoi tulvia parketille. Kuivaamisessa auttoi iso joukko ottelun toimitsijoita, katsojia ja hallin vahtimestari.Janna Hartonen

Mansikka-ahon urheiluhallin lattiasta on kastunut noin sata neliötä. Korjaustöihin päästään loppuviikosta.

Vesi pulppusi hallin parketille sunnuntaisen rankkasateen jälkeen aiheuttaen vesivahingon. Virtaama oli hetkellisesti niin raju, ettei sadevesijärjestelmä pystynyt vetämään kaikkea vettä. Lisäksi putkissa oli paikka paikoin vuosien saatossa kertyneitä tukoksia.

Hallin käyttökielto jatkuu toistaiseksi.

Kouvolan kaupungilta kerrotaan, että parkettilattian kuivaus päästään aloittamaan perjantaina. Kastunut osa hiotaan auki ja rei’itetään kuivausta varten.

– Lattiarakenteen monimutkaisuuden takia kuivausta tehdään ensin viikon verran ja sen jälkeen suoritetaan uudet kosteusmittaukset. Viikon kuivauksen jälkeen nähdään paljonko aikaa loppukuivaus vaatii, toimitilajohtaja Juha Jormanainen kertoo.

Jos kuivaamisen todetaan viikon aikana onnistuvan, sitä jatketaan. Lattian kuivuttua tehdyt reiät korjataan ja lattia lakataan.

Myös pukukoppikäytävän muovimatot vaihdetaan ja betonialusta kuivatetaan. Näihin töihin päästään heti.

Kiinteistövahinkoja korjaava Polygon suoritti kosteusmittaukset hallissa tiistaina. Yhtiö myös tekee kuivatussuunnitelman.

Kaupunki odottaa lisäksi konsulttiyhtiö Sitowisen raporttia siitä, onko hallissa syytä tehdä isompaa remonttia, jotta vastaava vesivahinko ei pääsisi toistumaan. Nämä mahdolliset toimenpiteet tehtäisiin suunnitellusti siten, etteivät ne häiritsisi esimerkiksi otteluiden pelaamista Korisliiga-kauden aikana.

Korisliiga alkaa kolmen viikon päästä

Mansikka-ahon hallia käyttävät muun muassa koripalloseura Kouvot ja viereisen Mansikkamäen koulun oppilaat.

Kouvot joutuu vielä jännittämään, päästäänkö Korisliiga-kauden ensimmäinen ottelu pelaamaan kotiareenalla Mansikka-ahon urheiluhallissa.

– Ensimmäinen ottelu on siinä kriittisellä rajalla, että saadaanko kaikki korjaustyöt tehtyä, Kouvolan toimitilajohtaja Jormanainen sanoo.

Koripallon pääsarja Korisliiga käynnistyy lokakuun 10. päivä. Kouvojen ensimmäinen kotipeli Helsinki Seagullsia vastaan on tarkoitus järjestää 12. lokakuuta.

Mansikka-aholla pelaavat paitsi miesten pääsarjajoukkue Kouvot, myös naisten ylimmällä sarjatasolla pelaava Kouvottaret. Tällä viikolla Kouvojen harjoitusottelu peruttiin kokonaan. Kouvottarien harjoitusottelu siirrettiin pelattavaksi keskiviikkona Kuusankosken Urheilutalolla.

Mansikkamäen koulun oppilaiden vanhemmille tiedotettiin maanantaina, että kaikki liikuntatunnit pidetään ulkona, sillä korvaavia sisätiloja ei ole olemassa. Mansikkamäen koulun rehtorin mukaan kaikki kaupungin liikuntatilat ovat täydessä käytössä.

Lue seuraavaksi