Vuosien piina loppuu Rimmiläntiellä – tietä kunnostetaan miljoonalla eurolla

Huonokuntoinen Rimmiläntie sijaitsee entisen Kalvolan kunnan alueella. Noin seitsemän kilometriä tien itäpäästä saa nyt asfalttipäällysteen.

tiet
liikennemerkillä varoitetaan huonokuntoisesta tiestä.
Rimmiläntie on kelirikkoaikaan ollut erittäin huonossa kunnossa.Yle

Vuosikausia surkeassa kunnossa olleen Rimmiläntien kunnostus on loppusuoralla Hämeenlinnassa. Paikalliset asukkaat ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa, että tiellä oleva iso murske puhkoo renkaita autoista.

Uudenmaan ELY-keskus aloitti Rimmilän ja Hakinmäen välisen tien kunnostamisen kesäkuussa. Miljoonalla eurolla tien rakenne ja päällysteet laitetaan kuntoon.

Reilun kolmentoista kilometrin matkalla osa tiestä jää edelleenkin soralle. Soralle jäävän tien kuivatusta on parannettu ja soran kulutuskerroksen määrää on lisätty.

– Tien itäpää eli noin seitsemän kilometrin matka saa asfalttipäällysteen, kertoo Uudenmaan ELY-keskuksesta projektipäällikkö Tuomas Vasama. Lisäksi tien kantavuutta on parannettu sillä tavalla, että se kestää kuormitusta paremmin.

Nyt kunnostuksen kautta tien hoito ja kunnossapito helpottuvat.

Tuomas Vasama

Kelirikkokorjaukset, rakenteen parantaminen, pienisäteisten kaarteiden oikaisut ja näkemäleikkaukset parantavat liikennöitävyyttä ja liikenneturvallisuutta.

– Rimmiläntie on sen verran vilkkaasti liikennöity tie, että tätä on ollut hankala ylläpitää soratienä. Nyt kunnostuksen kautta tien hoito ja kunnossapito helpottuvat, sanoo Vasama.

Hämeenlinnan ja Hattulan välisen Rimmiläntien parantamisesta tehtiin hankerahoituspäätös jo vuonna 2015.