Irtisanomissuojan heikennyksen vastaiset työtaistelut laajenevat: Myös Jyty mukaan ylityö- ja vuoronvaihtokieltoihin

Kolme päivää kestävä työtaistelu alkaa ensi keskiviikkona.

työtaistelut
apostolipatsas_pietari tuomiokirkko
Jyty edustaa kuntien, kuntayhtymien, seurakuntien ja yksityisten palveluksessa olevaa viran- ja toimenhaltijaa.Helsingin seurakuntayhtymä

STTK:lainen Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty kertoo päättäneensä järjestöllisistä toimista hallituksen suunnittelemaa irtisanomislakia vastaan.

Järjestöllisiä toimia ovat vuoronvaihto- ja ylityökielto sekä säännöllisen työajan ylittävien liukumien käyttökielto, liitto kertoo tiedotteessaan.

Työtaistelutoimet alkavat keskiviikkona 26.9 kello 6 ja päättyvät perjantaina 28.9 kello 23.59. Työtaistelutoimiin osallistuvat kaikki Jytyn sektorit. Järjestöllisiä toimia voidaan laajentaa myöhemmin, jos siihen ilmenee tarvetta, Jyty kertoo.

Jyty edustaa noin 50 000 kuntien, kuntayhtymien, seurakuntien ja yksityisten palveluksessa olevaa viran- ja toimenhaltijaa.

Irtisanomislain vastaisista työtaistelutoimista on päättänyt jo usea liitto. STTK:laiset Super ja Tehy sekä SAK:lainen JHL päättivät ylityö- ja vuoronvaihtokielloista maanantaina. SAK:laisen PAMin hallitus päätti tiistaina ylityökiellosta, jonka aloittamisesta kerrotaan myöhemmin.

Viime viikolla Auto- ja kuljetusala työntekijäliitto AKT, teollisuuden työntekijöitä edustava Teollisuusliitto ja teollisuudessa työskenteleviä toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro ilmoittivat aloittavansa ylityökiellon tämän viikon maanantaina.

Lue myös:

PAM mukaan ylityökieltoihin – listalla muitakin työtaistelutoimia

Super, Tehy ja JHL liittyvät hallituksen vastustajiin – julistivat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot

SAK:n jokainen jäsenliitto valmistelee vastatoimia hallitusta vastaan: Irtisanomissuojan heikennys vedettävä pois