Perussuomalaisissa kuohuu Hämeenlinnassa: eroava puheenjohtaja kuvailee yhdistyksen tilannetta tulehtuneeksi

Kaksi näkyvää perussuomalaista eroaa Hämeenlinnan perussuomalaisten yhdistyksestä.

Perussuomalaiset
Ismo Soukola
Ismo Soukola palasi puolueen jäseneksi noin vuosi sitten. Hän ei ole nyt käytettävissä Perussuomalaisten Hämeen piirin kansanedustajia valittaessa.Miki Wallenius / Yle

Sekä Kari Aaltonen että Ismo Soukola eroavat perussuomalaisten Hämeenlinnan paikallisyhdistyksestä.

Kanta-Hämeen Perussuomalaiset ry - Hämeenlinnan hallituksen puheenjohtaja Kari Aaltonen kertoo, että yhdistyksen sisällä on todella paha, tulehtunut tilanne.

Aaltosen mukaan yhdistyksen hallituksen ja perussuomalaisten Hämeenlinnan valtuustoryhmän välillä on henkilöristiriitoja.

Aaltonen valittiin Hämeenlinnan perussuomalaisten hallituksen puheenjohtajaksi viime vuoden lopulla ja hän otti vetovastuun tehtävässä tammikuussa.

Entinen kansanedustaja jättää paikallisyhdistyksen

Ismo Soukola toimi perussuomalaisten kansanedustajana 2011-2015. Soukola ilmoitti tänään keskiviikkona eroavansa Kanta-Hämeen Perussuomalaiset ry - Hämeenlinnan hallituksesta sekä yhdistyksestä. Hän jatkaa kuitenkin puolueen jäsenenä.

Kari Aaltonen sanoo ymmärtävänsä Soukolan päätöstä ja näkemyksiä siitä, että "Hämeenlinnan yhdistyksessä henkilökohtaiset valtapyrkimykset ajavat puolueen kokonaisedun edelle". Sitaatti on ote Soukolan tiedotusvälineille lähettämästä tiedotteesta.

Myös Kari Aaltonen on päättänyt erota yhdistyksestä. Hän kertoo jättäneensä eroilmoituksensa yhdistyksen hallitukselle tiistaina sähköpostitse. Syyt ovat samat kuin Ismo Soukolalla, Aaltonen sanoo.

Aaltonen eroaa myös puolueesta, mutta ei aio liittyä esimerkiksi Sinisen tulevaisuuden riveihin. Hän jatkaa Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna sitoutumattomana toistaiseksi.

Muutama yhdistyksen jäsen on Aaltosen mukaan väläytellyt "sinisiä ajatuksia" yhdistyksen huonon ilmapiirin takia.