Aikataulu varmistui: Jännevirran uusi silta avataan iltapäivällä

Autot pääsevät uudelle sillalle kello 13.

Jännevirta, Siilinjärvi
Jännevirran uusi ja vanha silta syyskuussa 2018.
Antti Karhunen / Yle

Jännevirran uusi silta 9-tiellä Kuopion ja Joensuun välillä avataan ajoneuvoliikenteelle tänään torstaina kello 13.

Asian vahvistaa työmaapäällikkö Mika Huhtala. Kuopion ja Siilinjärven rajalla sijaitsevalla sillalla tehdään sitä ennen vielä viimeisiä ajoratamaalauksia.

Uusi silta korvaa vanhan, vuonna 1951 valmistuneen sillan. Kevyt liikenne kulkee vielä vanhaa siltaa pitkin siihen asti, kunnes uusi kevyen liikenteen väylä valmistuu. Vanhan sillan purkaminen alkaa ensi viikolla. Silloin ajoradalta aletaan poistaa asfalttia.

Uuden sillan myötä raskaan liikenteen kuljetukset helpottuvat, kun kiertotietä ei tarvitse enää käyttää vanhan sillan painorajoituksen takia. Myös ajoittaiset liikenneseisaukset Jännevirralla loppuvat, sillä jatkossa siltaa ei tarvitse enää avata rahtilaivoille ja huviveneille.

Sadat ihmiset saapuivat ihailemaan uutta siltaa, kun se avattiin ensimmäistä kertaa yleisölle syyskuun alussa. Jännevirran siltatyöt alkoivat syksyllä 2016.

Kuudenneksi pisin maantiesilta

Uusi kevyen liikenteen väylä valmistuu syyskuun loppupuolella. Liikenneviraston mukaan väylän Joensuun puoleinen pää voidaan saattaa loppuun vasta, kun uusi silta otetaan ajoneuvoliikenteen käyttöön.

Kevyen liikenteen väylän Jännemäentien ja Lentokentäntien välinen osuus valmistuu lokakuun alkupuolella, jolloin uusi kevyen liikenteen väylä siirtyy uudelle reitilleen.

Jännevirran uusi syväväylä otetaan käyttöön loppusyksyllä uuden sillan valmistuttua ja vanhan sillan purkamisen jälkeen. Jännevirran silta ylittää Saimaan syväväylän Jännevirran kylän kohdalla.

Uusi silta on 577 metriä pitkä ja valmistuttuaan se on Suomen kuudenneksi pisin maantiesilta. Uuden sillan käyttöiäksi on laskettu 100 vuotta.

Liikennevirasto arvioi siltahankkeen maksavan kaikkineen noin 35 miljoonaa euroa.