Hyppää sisältöön

Kiinnostavaa lukemista sunnuntai-iltaan: Kela-kyytien ongelmat, Obaman eläkepäivät ja neljä esimerkkiä hallituskauden vaikutuksista tukiin

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: AOP
Sirpa Granqvist sai tietää sairastavansa rintasyöpää kolme ja puoli vuotta sitten. Hänen mukaansa Kela-kyytien tilanne muuttui täysin heinäkuussa, kun uudistus astui voimaan. Kuva: Toni Määttä / Yle

Syöpähoidoista palaava karkkilalainen Sirpa Granqvist joutui soittamaan 62 kertaa ennen kuin hän pääsi edes jonottamaan taksikyytiä takaisin kotiin. Kela-kyytien ongelmat ovat jatkuneet heinäkuusta lähtien, eikä kukaan tunnu ottavan vastuuta sotkusta. Miten tässä näin kävi?

Kuva: Seppo Suvela / Yle

Sipilän hallituksen viimeinen budjetti on ollut tämän viikon eduskunnan käsittelyssä. Mutta millainen kokonaiskuva muodostuu koko hallituskauden neljästä lähes tuhatsivuisesta budjettikirjajärkäleestä? Kelan päämatemaatikko sanoo, että kokonaiskuvan hahmottaminen ei ole helppoa, mutta parhaiten se onnistuu esimerkkilaskelmien avulla.

Yhdysvaltain entinen presidentti on palannut kampanjapolulle avittaakseen demokraatteja kongressivaaleissa. Ennen vaaleja hän piipahtaa Suomessa.

Ennen hedelmöityshoitolakia suomalaisilla klinikoilla ehdittiin hoitaa parikymmentä sijaissynnytystapausta. Kuva: AOP

Suomalaisia on alkanut hakeutua kiistanalaisiin sijaissynnytysjärjestelyihin ulkomaille sen jälkeen, kun hedelmöityshoitolaki kielsi sijaissynnytykset vuonna 2007.

Koulusurmien muistomerkki. Kuva: Pasi Takkunen/Yle

Seinäjoen ammattikorkeakoulun Kauhajoen yksikön restonomiopiskelija Julia tunsi itsensä huonovointiseksi aamulla 23. syyskuuta kymmenen vuotta sitten. Hän päätti jättää tenttiä edeltävät kertaustunnit väliin ja mennä suoraan kokeeseen.

Päätös ehkä pelasti hänen henkensä, sillä Kauhajoen koulusurma kohdistui Julian luokkaan.

Kuva: Tommi Parkkinen / Yle

Antti Taipaleelta katosi elopainoa 37 kiloa. Siihen ei tarvittu ihmedieettiä eikä valtavaa määrää liikuntaa tai nälän tunnetta. Rahaakaan ei mennyt kalliisiin laihdutuskeittoihin, ateriankorvikkeisiin tai ihmejauheisiin, vaan kaikki apu tuli ilmaiseksi oman kaupungin liikuntaneuvonnasta.

.
.