Risteilykesä oli aiempaa vilkkaampi Meri-Lapissa

Perämeren pohjukassa panostettiin viime kesänä merelliseen matkailuun.

Risteilymatkailu
Perämeren Jähti merellä
Perämeren Jähti risteilyllä.Laura Valta / Yle

Risteilymatkailu kasvoi Meri-Lapissa viime kesänä. Lisääntynyt tarjonta kasvatti myös kysyntää, ja alusten kipparit ovat tyytyväisiä päättyneeseen kesäkauteen.

Merelliseen matkailuun on panostettu aiempaa enemmän; hyvään kesään vaikuttivat muun muassa ensimmäistä kertaa toteutetut risteilymatkojen verkkokauppa, alusten vakiolähdöt ja Perämeri-viikko. Myös hyvät säät toivat matkustajia monelle risteily-yrittäjälle.

Vaikka risteilijöiden kokonaiskävijämäärät kasvoivat, se ei näy kaikkien yrittäjien tuloksessa. Uusien yrittäjien myötä kävijät jakautuvat useampaan kohteeseen.

– Kun jakajia tuli, niin volyymi on vähän pienentynyt meillä, jotka on aiemmin toimittu. Mutta näyttää kuitenkin siltä, että kaikki ovat paikkansa löytäneet ja meilläkin pää pysyy pinnalla, toteaa perinnealus Perämeren Jähdin kippari ja yrittäjä Olli Ahonen.

Meri-Lapin matkailun myyntijohtaja Teija Mikkola kertoo, että nyt suunnitellaan jo ensi kesää yhdessä yrittäjien sekä Metsähallituksen kanssa.

– Nyt olemme suunnittelussa ajoissa ja saamme parempia sisältöjä. Päätimme juuri, että ensi vuonna tapahtuman nimi on Perämeren saaristopäivät, Mikkola kertoo.

Meri-Lapissa risteilymatkoja tarjoavat vesibussi Leila ja Jähti Kemissä, Lady Carin Torniossa sekä Sexmiilari Simossa.