1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Minna Canhin patsaalle puettiin punainen liivi Jyväskylässä – Nälkäpäiväkeräys alkoi

Liki 30 vuotta järjestetty SPR:n Nälkäpäivä keräys toteutetaan jälleen loppuviikon aikana. Ensimmäinen keräys järjestettiin vuonna 1980.

Jyväskylä
Nälkäpäivä-keräyslipas.
Perinteisen Nälkäpäiväkeräyksen tuntomerkkejä ovat punavalkoiset lippaat ja hernekeiton myynti toreilla.Markku Ulander / Lehtikuva

Jyväskylässä Nälkäpäiväkeräys käynnistettiin aamulla pukemalla Kirkkopuistossa sijaitseva Minna Canthin patsas SPR:n punaiseen liiviin.

– Minna Canthan oli köyhien ystävä ja vaikka siihen aikaan ei kehitysmaa-asioista puhuttu, niin Canth on oikea henkilö pitämään tätä liiviä, kertoo keräyspäällikkö Olli Lehtonen Jyväskylän Punaisesta Rististä.

Nälkäpäivä-keräykseen voi Keski-Suomessa osallitua monilla tavoilla. Useilla Keski-Suomen toreilla myydään esimerkiksi hernekeittoa, leivonnaisia tai leipiä Nälkäpäivän teemalla. Punaliiviset lipaskerääjät ovat liikkeellä torstaiaamusta loppuviikkoon.

Tänä vuonna keräysvaroja suunnataan pääsääntöisesti Bangladeshin kenttäsairaalaan. Kotimaassa annetaan aineellista apua esimerkiksi tulipalon uhreille sekä henkistä tukea onnettomuuksien uhreille.