1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaksi turkulaisteatteria varoittaa kalliista nettilipuista

Esimerkiksi Turun ruotsalaisen teatterin asiakas maksoi nettiyritykselle lipustaan 60 euroa ylihintaa.

verkkokauppa
Abo Svenska Teater
Viivi Sihvonen / Yle

Åbo Svenska Teater (ÅST) ja Tanssiteatteri Eri varoittavat esityksiinsä netin kautta myytävistä kalliista lipuista. Teattereiden mukaan kyseessä on sveitsiläinen online-lipunmyyntisivu Viagogo. ÅST:llä on ikäviä kokemuksia jo viime syksyltä, Piaf-musikaalin lipunmyynnistä.

ÅST:n tietoon on tullut esimerkiksi tapaus, jossa asiakas maksoi nettisivulta ostetusta lipusta 96 euroa, kun sen olisi saanut teatterista 36 eurolla.

Tanssiteatteri Eristä kerrotaan puolestaan esimerkki, jossa asiakas maksoi kolmesta eläkeläislipusta 180 euroa. Erin kautta ostettuna ne olisivat maksaneet 114 euroa. Lipunmyyntisivusto Viagogo saattaa myös ilmoittaa, että jäljellä kyseiseen esitykseen on vain muutama paikka, vaikka todellisuudessa esityksessä olisikin tilaa enemmän.

Samat liput useallekin eri ostajalle

Lippujen jälleenmyynti on Suomessa sallittua. Moni tapahtumajärjestäjä ei kuitenkaan hyväksy edelleenvälitettyjä e-lippuja.

Joissakin tapauksissa lippujen välittäjä on myynyt jopa samat liput usealle eri ostajalle. Tällöin tapahtumajärjestäjä ei voi taata, että asiakas saa ne paikat, joista on alun perin maksanut.

ÅST suosittelee, että yleisö ostaa lippunsa joko teatterin lipunmyynnistä tai teatterin sopimuskumppanin Ticketmasterin kautta. Näin teatteri voi taata, että asiakkaat maksavat lipuistaan teatterin määrittelemän hinnan ja saavat varaamansa paikat.

Viagogon toimintaa on kuluneena vuotena käsitelty monessa tiedotusvälineessä. Muun muassa Yle kertoi kesällä Heinolan kesäteatterin harmillisista kokemuksista.

Otsikkoa muutettu klo 14.15: ÅST:n lisäksi myös Tanssiteatteri Eri varoittaa ylihintaisista nettilipuista.

Lue myös:

Raisiolaismies maksoi konserttilipusta kiristyshinnan: "Kyllä tämä sovitulta jutulta haiskahtaa" – viranomaisille kymmeniä valituksia

Lue seuraavaksi