Irtisanomissuojan heikentämiselle taas uusi vastustaja – Postityöntekijät ensi viikolla ylityökieltoon

Ylityökielloista ovat ilmoittaneet lukuisat muut ammattiliitot.

Kotimaa
Postinkantaja
Henrietta Hassinen / Yle

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU asettaa Postin ja Flexon työpaikat ylityökieltoon. Kielto koskee kaikkia Viestinvälitys- ja logistiikka-alan ja informaatiologistiikka-alan työehtosopimusten alaisia töitä, kertoo PAU tiedotteessa.

Ylityökielto kestää kaksi viikkoa alkaen maanantaina 24. syyskuuta.

Syynä on hallituksen kaavailema laki, jota unioni vastustaa. Hallitus suunnittelee lakia, jossa työntekijöiden irtisanomissuojaa heikennettäisiin alle 20 hengen yrityksissä. PAU kuvailee tiedotteessa hallituksen lakiesitystä mielivaltaiseksi irtisanomislaiksi, joka asettaisi työntekijät eriarvoiseen asemaan vain työnantajayrityksen koon perusteella.

Useat muut liitot ovat ilmoittaneet ylityö- ja vuoronvaihtokielloista jo aiemmin. Viimeksi eilen keskiviikkona hallituksen vastaisista toimista ilmoitti Julkis- ja yksityistoimialojen liitto Jyty.

Tätä ennen työtaistelutoimista olivat ilmoittaneet muun muassa sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super, julkisten hyvinvointialojen liitto JHL, palvelualojen ammattiliitto PAM sekä auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT.

Lue myös:

Super, Tehy ja JHL liittyvät hallituksen vastustajiin – julistivat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot

Teollisuusliitto ja Pro päättivät vastatoimista irtisanomissuojan heikennystä vastaan: Aloittavat ensi maanantaina ylityökiellon

SAK:n jokainen jäsenliitto valmistelee vastatoimia hallitusta vastaan: Irtisanomissuojan heikennys vedettävä pois