Hallituskumppani tivasi Soinin aborttipuheiden perään kyselytunnilla – video

Kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) kysyi Soinilta, onko hän ottanut opikseen oikeuskanslerin moitteista.

Eduskunnan kyselytunti
Kansanedustaja penäsi Soinilta, ottiko tämä opikseen oikeuskanslerin moitteista
Kansanedustaja penäsi Soinilta, ottiko tämä opikseen oikeuskanslerin moitteista

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) abortin kieltämistä tukeneet kannanotot nousivat odotetusti esille myös eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

Aiemmin tänään ulkoministeri Soinille esitettiin epäluottamusta eduskunnan täysistunnossa budjettikäsittelyn yhteydessä aborttipuheiden takia.

Hallituskumppani kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman totesi aivan kyselytunnin loppupuolella, että oikeuskansleri on tällä viikolla moittinut Soinin toimintaa ministerin osallistuttua toukokuussa abortinvastaiseen tilaisuuteen virkamatkallaan Kanadassa.

Vikmanin mukaan on kohtuullista vaatia, että Soini antaa oikean kuvan Suomen pyrkimyksistä naisten oikeuksien puolesta. Kansanedustaja muistutti, että naisten oikeuksien edistäminen on Suomen ulko- ja kehityspolitiikan kulmakiviä.

Vikman kysyi Soinilta, onko hän ottanut opikseen oikeuskanslerin lausunnosta ja voiko eduskunta luottaa jatkossa siihen, että hän antaa oikean kuvan Suomesta ja maan ulkopolitiikan pyrkimyksistä naisten oikeuksien puolesta.

Soini vastasi Vikmanille, että hän on puhunut ulkoministerinä ollessaan naisten ja tyttöjen oikeuksista ”kymmeniä kertoja”. Soinin mukaan puheenvuoroja ei ole tulkittavissa naisten ja tyttöjen oikeuksien vastaisiksi.

– Niitä kannattaa lukea, löytyvät ulkoministeriön nettisivuilta, ulkoministeri vinkkasi.

Soini kertoi tutustuneensa oikeuskanslerin hänestä antamaan lausuntoon huolella.

– Siellä on minun oma kantani ja myös oikeuskanslerin päätös: En ole toiminut lainvastaisesti. Otan kanslerin vastauksen erittäin vakavasti. Tämän kanssa pystyn hyvin elämään ja toivon, että kaikki muutkin pystyvät ja noudattamaan sitä, mitä kansleri on lausunut, Soini päätti vastauksensa.

Lue myös:

Kokoomuksen Jaana Pelkonen ja Saara-Sofia Sirén eivät tue aborttia vastustavaa Timo Soinia eduskunnan luottamusäänestyksessä

SDP esitti Timo Soinille epäluottamuslausetta: "Soini suorastaan ylpeillyt sillä, ettei hyväksy naisten oikeuksia", Soini: Uskonnonvapaus koskee myös minua

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus