1. yle.fi
  2. Uutiset

MT: Ministeri Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, mutta tuli eduskuntaryhmänsä tyrmäämäksi

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan ministeri Anne Bernerin esittämällä uudistuksella oli pääministeri Juha Sipilän tuki.

Anne Berner
Anne Berner
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin postipalvelua koskevat uudistusesitykset tyrmättiin eduskuntaryhmässä, kertoo Maaseudun tulevaisuus.Vesa Moilanen / lehtikuva

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) oli tarkoitus esittää vielä tällä hallituskaudella suuria uudistuksia postipalveluihin, kertoo Maaseudun Tulevaisuus (MT). (siirryt toiseen palveluun)

Asiaa esiteltiin viime viikolla keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa, joka oli lehden tietojen mukaan riitaisa. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tuki asiassa Berneriä. Kokouksessa asia päätettiin kuitenkin jättää pöydälle siksi aikaa, että mahdollisen uudistuksen vaikutuksia selvitetään.

– Ministeri (Berner) muun muassa esitti, että kaikki Postin jakelutiedot avattaisiin julkisiksi siten, että käytännössä kaikki postinjakelu voitaisiin kilpailuttaa, lehden keskustalainen lähde kommentoi.

Keskustan eduskuntaryhmän poliittinen asiantuntija Matti Mönttinen kertoo STT:lle, että pääministeri Sipilä ei ollut läsnä kokouksessa eikä pitänyt kokoukseen muutoinkaan yhteyttä. Sipilä oli kyseisenä kokouspäivänä sairauslomalla. Mönttinen kuitenkin toteaa, että ryhmässä käytiin hänen tietojensa mukaan "reipasta keskustelua".

Eduskunta on uudistanut postilakia jo kertaalleen tällä vaalikaudella.

Juttua korjattu 21.9. klo 10.26: Maaseudun Tulevaisuus päivitti juttuaan aamulla: Sipilä ei ollut henkilökohtaisesti paikalla keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa, mutta tuki asiassa Berneriä.

Lue seuraavaksi