Vähärauman koulun kaikki luokat uusiin tiloihin syksyn aikana

Porin sivistystoimialan johtaja Esa Kohtamäki esittää väistötiloja sivistyslautakunnalle. Tiloista päätetään ensi viikon tiistaina.

sisäilmaongelmat
Mielenilmaus Vähärauman koululla Porissa.
Vähärauman koulun oppilaat ja heidän vanhempansa järjestivät viime viikon perjantaina koululakon ja mielenilmauksen puhtaan sisäilman puolesta.Rami Koivula / Yle

Porissa sisäilmaongelmista kärsivälle Vähärauman koululle ehdotetaan kokonaan uusia tiloja.

Kaikki luokat ollaan siirtämässä korvaaviin tiloihin syksyn aikana.

Leppäkorven yksikön toiminta jatkuisi ennallaan. Muut oppilat sijoitettaisiin Liisanpuistoon (osa 1.–2. -luokkalaisista), Tiilimäelle (3.–4. -luokkalaiset) ja Länsi-Porin koulun tiloihin (5.–6. -luokkalaiset).

Siirrot toteutetaan syksyn aikana

Sivistystoimialan johtaja Esa Kohtamäki kertoo, että koululaisten siirrot on tarkoitus toteuttaa syksyn aikana niin, että 1.–4. -luokkalaiset siirtyvät uusiin tiloihin lokakuun loppuun mennessä ja 5.–6. -luokkalaiset joulukuun aikana.

– Suunnitelma on voimassa nyt tämän lukuvuoden loppuun. Ensi kevään aikana tehdään isompi selvitys, jonka perusteella kaupunki sitten tekee varmasti päätöksiä.

Vanhemmat tyytyväisiä

Vähärauman koulun oppilaiden vanhemmat järjestivät viime viikon perjantaina koululakon ja mielenilmauksen puhtaan sisäilman puolesta. Lakkoon osallistui suuri osa koulun oppilaista.

Lakkoa järjestämässä ollut vanhempi Niina Boelius sanoo olevansa tyytyväinen ratkaisuun, vaikka nopeampikin siirto väistötiloihin olisi ollut hänen mukaansa oppilaiden kannalta hyvä asia. Boelius uskoo, että vanhempien painostuksella on ollut merkittävä vaikutus siihen, että väistötilat saadaan järjestettyä kaikille oppilaille.

Lue lisää:

Sadat Vähärauman homekoulun oppilaat lakossa Porissa

Vähärauman vanhan koulun käyttökielto varmistui