Podcast: Miksi Ruotsin ympäristöpuolue romahti vaaleissa, vaikka nuoret kannattavat lentojen verotusta ja kestävää kulutusta?

Muut puolueet poimivat taitavasti ympäristöpuolueen ja feministisen aloitteen vahvimmat teemat itselleen, sanoo Pohjoismaiden-kirjeenvaihtaja Riikka Uosukainen Mistä maailma puhuu -podcastissa.

Lentovero
Nuoria naisia vaatekaupassa.
Ruotisssa on puhuttu paljon vaateketjujen vastuullisuudesta ja vaatteiden tuotanto-oloista.

Valtaosa nuorista ruotsalaisista maksaa mielellään lentoveroa, joka otettiin Ruotsissa käyttöön huhtikuussa.

Myös kestävä kulutus ja halpavaateketjujen huonot työolot ovat jatkuvasti pinnalla Ruotsin mediassa ja blogimaailmassa, kertoo Pohjoismaiden-kirjeenvaihtaja Riikka Uosukainen Mistä maailma puhuu -podcastissa.

Silti Ruotsin ympäristöpuolueen kannatus romahti syyskuun vaaleissa. Uosukaisen mukaan syynä oli muun muassa se, että muut puolueet olivat poimineet taitavasti ympäristöteemoja omiin kampanjoihinsa.

– Pääministeri Stefan Löfvenkin sanoi syövänsä vähemmän lihaa.

Uosukainen puhuu podcastissa myös siitä, miksi arvoja korostanut keskustan Annie Lööf nousi vaalien tähdeksi ja miksi feministinen aloite ei pärjännyt vahvasta #metoo-liikkeestä huolimatta.

Lisäksi hän kertoo, mikä turhauttaa maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden asukkaita.

Ylen kirjeenvaihtajat ja toimittajat kertovat joka toinen viikko Mistä maailma puhuu -podcastissa asuinmaansa puheenaiheista ja arjen pienistä ilmiöistä, jotka jäävät usein uutisissa kertomatta. Sarjaa toimittaa Simo Ortamo.

Kuuntele podcast:

Lue myös:

Ruotsin vaalitulos: porvareille ja punavihreille tasapeli, ruotsidemokraatit kolmanneksi – Neljä huomiota vaalituloksesta

Pikamuodista tulee hetkessä pelkkää jätettä – tässä kuusi keinoa kestävämpään pukeutumiseen

Suomalaisperhe lähti unelmiensa matkalle, mutta turistien seassa ei mahtunut surffaamaan – Lomaparatiisit syödään, juodaan ja rakastetaan pilalle