1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joukkotappelu

Hovioikeus korotti päätekijän rangaistusta Tampereen Särkänniemen joukkotappelusta

Turun hovioikeus korotti rangaistusta teon törkeyden vuoksi.

Särkänniemen huvipuiston pysäköintialue. Kuva: Riikka Nurmi / Yle

Hovioikeus on korottanut Särkänniemen parkkipaikalla vuosi sitten tapahtuneen joukkotappelun rangaistusta.

Turun hovioikeus määräsi perjantaina pääsyytetylle vankeutta 4 vuotta 2 kuukautta. Tämä on 4 kuukautta enemmän kuin käräjäoikeuden tuomiossa.

Rangaistus tuli yhteensä yli kymmenestä rikoksesta, vakavimpina tapon yritys ja törkeä pahoinpitely. Tuomittu oli tekoaikaan 17-vuotias. Hovioikeus korotti tuomiota pahoinpitelyn törkeyden vuoksi. Syyte murhan yrityksestä kaatui jo käräjäoikeudessa.

Hovioikeuden tuomioon voi pyytää valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Päätekijä valitti käräjäoikeuden tuomiosta, koska hänen mielestään syytteiden olisi pitänyt tulla hätävarjelun liioitteluna tehdyistä pahoinpitelyistä. Lisäksi hän vaati, että rangaistus määrätään ehdollisena.

Joukkotappelussa puukotetuksi joutunut henkilö puolestaan vaati päätekijän rangaistuksen korottamista.

Kaikki syytetyt nuoria

Päätekijän rangaistuksen lisäksi Särkänniemen luona tapahtuneesta joukkotappelusta ja sitä edeltäneistä rikoksista tuli käräjäoikeudessa sakkoja viidelle muulle henkilölle. Joukkotappelu tapahtui syyskuussa 2017.

Tappelussa käytettiin aseina muun muassa puukkoa, kaasua, sähkölamauttimia ja teleskooppipatukoita. Syytettyinä oli neljä nuorta miestä ja kaksi nuorta naista. Kaikki ovat syntyneet vuosina 1999–2000.

Osa väkivaltaisuuksista ja muista laittomuuksista oli tapahtunut jo joukkotappelua edeltävinä päivinä muun muassa Ylöjärvellä, Nokialla ja Tampereella.

Aamulehti kertoi aiemmin (siirryt toiseen palveluun), että tapon yrityksestä tuomittu poika oli karannut lastenkodista, ja että yksi puukotetuista oli hänen isänsä, joka yritti palauttaa poikaa lastenkotiin.