Katso suorana klo 20 alkaen: Kääntääkö transaktivisti kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan pään?

Tyttöihin, poikiin ja sukupuoli-identiteetteihin pureutuvat tänään sukupuolineutraaliutta kavahtava Sirkka-Liisa Anttila ja transaktivisti Riikka Aapalahti. Jatkot Areenassa klo 20.30 alkaen.

Sannikka & Ukkola, mukana jatkot Areenassa
Sannikka & Ukkola, mukana jatkot Areenassa

Tänään Sannikka&Ukkolassa sopua hierovat kaksi varsin erimielistä henkilöä: keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila sekä translasten asiaa ajava Riikka Aapalahti.

Anttila totesi Iltalehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että “kaikkialle tunkeutuva” sukupuolineutraaliuden vaatimus on mennyt liian pitkälle kouluissa ja päiväkodeissa.

– Itse en kerta kaikkiaan ymmärrä, enkä kyllä usko suomalaisten enemmistönkään ymmärtävän, miksi lasta ei saisi sanoa tytöksi tai pojaksi, Anttila totesi.

Aapalahden mielestä ammattimaisessa kasvatuksessa ketään ei pidä kutsua tytöiksi ja pojiksi, koska koulussa ei aina voida tietää, minkälainen sukupuoli-identiteetti lapsella on.

Sannikka&Ukkolassa vieraana myös Kärsämäen Frosteruksen koulun rehtorinpestistä irtisanottu Tuomo Pesonen, herrasmieskirjailija Joonas Konstig, jääkiekkovalmentaja Tami Tamminen sekä lukiolainen Anna Lakner. SAK:n vastaava johtaja Hannu Jouhki vastaa Seriffien tiukkoihin kysymyksiin. #sannikkaukkola