1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Venezuela

Ulkoministeri Pompeo vihjaa Fox Newsille: USA:lta toimenpiteitä Venezuelan hallintoa vastaan tulevina päivinä

Ulkoministeri Mike Pompeo ei tarkentanut millaisista Venezuelan vastaisista toimenpiteistä on kyse, mutta kertoi, että tarkoitus on lisätä painetta Venezuelan johtoa kohtaan.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo. Kuva: Olivier Hoslet / EPA

Yhdysvallat valmistelee lukuisia, Venezuelan hallitusta vastaan suunnattuja toimenpiteitä tulevina päivinä, kertoo ulkoministeri Mike Pompeo.

Pompeo kertoi asiasta Fox News –kanavan (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa.

Pompeo ei tarkentanut millaisista toimenpiteistä on kyse, mutta kertoi, että tarkoitus on ”lisätä painetta Venezuelan johtoa kohtaan”.

Ulkoministerin mukaan Venezuelan hallinto toimii kansalaisiaan vastaan ja Yhdysvallat haluaa varmistaa, että Venezuelan kansa saa äänensä kuuluviin.

Kaksi viikkoa sitten Yhdysvaltain ja Venezuelan huonot suhteet kiristyivät entisestään, kun The New York Times kirjoitti (siirryt toiseen palveluun), että Yhdysvallat oli käynyt salaisia neuvotteluja vallankaappauksesta Venezuelan opposition kanssa.

Keskusteluita käytiin lehden mukaan viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa Venezuelan armeijan kapinallisten upseerien kanssa.

Yhdysvaltain hallinto kuitenkin lopulta luopui suunnitelmasta auttaa presidentti Nicolás Maduron syrjäyttämiseen pyrkiviä sotilaita.

New York Times: Yhdysvallat neuvotteli Venezuelan opposition kanssa sotilasvallankaappauksesta

Trump ehdotti tyrmistyneille neuvonantajilleen useasti hyökkäystä Venezuelaan