Herätys: Obama tulossa Suomeen, Spike Lee huolissaan äärioikeiston noususta, sää jatkuu sateisena

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Joensuun Kiihtelysvaaran vanha puukirkko liekeissä.
Tanja Perkkiö / Yle

Kiihtelysvaaran vanha puukirkko tuhoutui tulipalossa Joensuussa – jäljellä enää rauniot

Kiihtelysvaarassa Joensuussa vanha puukirkko on tuhoutunut tulipalossa varhain sunnuntaiaamuna. Palopaikalla oleva Ylen toimittaja Tanja Perkkiö kertoo, kirkosta on jäljellä enää savuavat rauniot. Palon syttymissyytä ei toistaiseksi tiedetä.

Kiihtelysvaaran kirkon palavat rauniot - pelastushenkilökunta sammutustöissä.
Tanja Perkkiö / Yle

Miten eläkkeellä oleva presidentti saa aikansa kulumaan?

57-vuotias Barack Obama ei ole jättänyt politiikkaa ja siirtynyt pelkästään lomailemaan. Hän on ennen marraskuun kongressivaaleja alkanut taas kampanjoida demokraattien puolesta. Lisäksi hän matkustaa innokkaasti, pitää kovapalkkaisia puheita - ja torstaina hän saapuu Suomeen puhumaan yritysjohtajien verkostoitumiskonferenssiin, Nordic Business Forumiin. Lue lisää täältä.

Barack Obama
Stina Tuominen / Yle

Ohjaajalegenda Spike Lee pitää pelonlietsontaa vastenmielisenä taktiikkana

Helsingin Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvajuhlilla lauantaina vieraillut amerikkalaisohjaaja on huolissaan äärioikeiston noususta. Spike Lee sanoo olevansa valmis vääntämään poliittisen viestinsä vaikka rautatangosta, sillä kuilun reunalla seistessä ei ole oikea aika olla hienovarainen. Ylen yksinoikeudella saamassa haastattelussa Lee puhuu myös Hollywoodin valkoisesta hegemoniasta ja jäänmurtajista.

Spike Lee
Jyrki Lyytikkä / Yle

Tuuli heikkenee ja sadekuuroja saadaan monin paikoin

Sunnuntaina tuuli heikkenee, mutta etenkin Lapissa tuuli on edelleen puuskaista. Sadekuuroja tulee niin etelässä kuin idässäkin. Lämpötilat liikkuvat kymmenen ja viidentoista asteen välillä. Viileämpää ilmaa alkaa virrata pikkhiljaa Suomeen ja ensi viikko näyttää selvästi viime aikoja viileämmältä. Lue lisää Ylen sääsivulta.

Sääennuste sunnuntaille 23. syyskuuta.
Sääennuste sunnuntaille 23. syyskuuta.Yle