Kovin myräkkä iskee vielä iltapäivällä

Puuskittainen tuuli voi tehdä tuhoja lauantain aikana. Ainakin toistaiseksi vakavilta tuhoilta on vältytty Pohjois-Savossa.

sähkökatkot
Puita syksyisessä tuulessa.
Jukka Eskanen / Yle

Syksyn myräkkä kiihtyy vielä lauantaina iltapäivällä Pohjois-Savossa. Energiayhtiö Savon Voimalla on ollut päivän mittaan enimmillään noin 600 asiakasta ilman sähköä. Merellä myrsky puhalsi jo aamulla.

Kello 14.30 yhtiöllä oli yli 300 sähkötöntä asiakasta. Eniten katkoja oli Rautalammilla. Pelastuslaitokselle syksyn ensimmäinen kovempi myräkkä ei ollut aiheuttanut tehtäviä vielä kello 14 jälkeen.

Sääennusteen mukaan kovimmat tuulet puhaltavat maakunnassa kello 15-16-välillä. Savon Voiman käyttökeskuksesta arvioidaan, että tuuli voi aiheuttaa sähkökatkoja iltapäivän aikana ainakin yli tuhannelle asiakkaalle.

Ennusteiden mukaan kovimmat tuulet osuvat viitostien länsipuolelle. Ilmatieteen laitoksen mukaan puuskissa tuuli voi olla Pohjois-Savossa 15 metriä sekunnissa.

Savon Voimalla on noin 30 asentajaa valmiuksissa lähtemään pikaisesti korjaustöihin. Lisäksi yhtiö saa lyhyellä varoitusajalla yhteensä yli 100 asentajaa töihin.