1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. silminnäkijät

Silminnäkijä mittavasta poliisioperaatiosta Paraisilla: "Tilanne kuin elokuvasta"

Kommandopipoiset ja konepistooleilla varustetut poliisit olivat pysäyttäneet maatilan isännän aamulla hänen ollessaan matkalla hoitamaan tilan töitä.

Poliisin auto Ybbersnäsintien ja Torpparintien risteyksessä Paraisilla. Kuva: Lassi Lähteenmäki / Yle

Turun saaristossa Paraisten Ybbernäsissä asuva Thomas Willberg kertoo törmänneensä poliisioperaatioon lauantaiaamuna ollessaan menossa tarkastamaan maatilansa eläinaitausta.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

– Näin kauempana auton valot. Paikalla oli pakettiauto, josta tuli ulos kaksi poliisia, joilla oli päässään kommandopipot ja käsissään konepistoolit. Poliisit kysyivät, minne olen matkalla.

Willberg kertoi tilanteen panneen miettimään, oliko kyse elokuvasta vai onko hän edes hereillä.

Willberg sanoi sopineensa poliisien kanssa, että palaa tarkistamaan aitauksen toisella kertaa ja lähtee hoitamaan muita tilansa töitä. Tilan ulkorakennusten ympärillä poliisit eivät olleet häntä kieltäneet liikkumasta.

Poliisi oli kertonut paikalla olonsa syyksi sen, että heillä oli "tilanne päällä".

Willberg sanoi, ettei tiedä poliisioperaatiosta sen enempää, kuin minkä on uutisista kuullut, mutta että alueella liikkuu autoja tavallista enemmän.

Korjattu 18.40: Tarkistettu KRP:ltä, että poliisilla oli aseistuksessa mukanaan konepistoolit, ei rynnäkkökiväärit, kuten jutussa aiemmin luki.

Lue lisää:

Keskusrikospoliisi iski ulkomaalaisomisteiseen yritykseen jättimäisissä kotietsinnöissä Turun saaristossa – Tämän tiedämme operaatiosta nyt

Jättioperaatio Turun saaristossa jatkuu ainakin sunnuntai-iltaan – sata henkilöä mukana KRP:n johtamissa kotietsinnöissä, poliisi vaikenee kohteista