1. yle.fi
  2. Uutiset

Tansaniassa uponneen lautan hylystä löydettiin yksi eloonjäänyt – oli selvinnyt ilmataskussa

Todennäköisesti ylilastauksesta johtuneen onnettomuuden uhriluku on kasvanut yli 200:n.

vesiliikenneonnettomuudet
Viktoriajärvellä ympäri kaatunut lautta kuljetti mukanaan satoja matkustajia.
Tansanian Punainen Risti auttoi lauttaonnettomuuden pelastustöissä.TANZANIA RED CROSS / EPA

Sukeltajat ovat löytäneet yhden eloonjääneen torstaina Victoriajärvellä kaatuneen lautan hylystä.

Neljä Tansanian laivaston sukeltajaa oli jatkanut etsintöjä Nyerere-lautan hylyssä lauantaiaamuna sen jälkeen, kun hylystä oli kuulunut ääniä.

Tansanian yleisradio kertoi myöhemmin, että pelastettu oli insinööri, joka oli sulkeutunut konehuoneeseen ja jäänyt ilmataskuun.

Lauantain aikana 58 ruumista nostettiin vedestä. Tansanian liikenneministerin mukaan onnettomuudessa kuolleiden määrä on noussut 207:ään.

Lauantain aikana pelastustöistä alettiin siirtyä uhrien tunnistamiseen ja hautaamiseen.

Lautalla oli arviolta yli 300 ihmistä, kun se upposi torstaina. Kukaan ei kuitenkaan tiedä tarkkaa määrää. Onnettomuuteen vaikutti mitä ilmeisimmin ylilastaus, sillä lautta oli viranomaisten mukaan rekisteröity 101 matkustajalle.

– Lautta kääntyi ympäri todella nopeasti ja peitti meidät. Olin onnekas, koska pystyin uimaan veden alla turvaan, vaikka olin sekaisin suunnasta ja kasvoni osuivat metalliputkiin, onnettomuudesta selviytynyt Charles Ngarima kertoi uutistoimisto Reutersille.

Lautta kaatui vain muutaman metrin päässä Ukerewen saaren satamasta Victoriajärven eteläosassa. Ukerewe on Victoriajärven suurin saari.

Onnettomuus on aiheuttanut arvostelua Tansanian presidentin John Magufulin hallitusta kohtaan. Lauttaonnettomuudet Victoriajärvellä ja liikenneonnettomuudet yleisemminkin ovat tavallisia Tansaniassa.

Lisää aiheesta:

Tansaniassa laivaonnettomuuden uhrien etsintä jatkuu – Viktoriajärvestä nostettu yli 130 hukkunutta

Muokkaus klo 21.06: Päivitetty uutisen tiedot.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi