1. yle.fi
  2. Uutiset

Tansaniassa on haudattu lauttaturman uhreja

Torstaisen lauttaturman uhriluku on noussut 224:ään.

Tansania
Tansanian Punaisen Ristin vapaaehtoiset kantavat hukkunutta.
Tansanian Punaisen Ristin vapaaehtoiset kantavat hukkunutta.Tanzania Red Cross / EPA

Tansaniassa on haudattu ensimmäiset torstaisen lauttaonnettomuuden kuolonuhrit. Turmassa kuolleiden määrä on noussut jo 224:ään.

Kymmeniä turmassa kuolleita haudattiin sunnuntaina Tansanian pääministeri Kassim Majaliwan läsnäollessa Ukaran saarella Victorianjärvellä. Loput kuolleista haudataan myöhemmin tai yksityisesti omaisten toiveiden mukaisesti.

Monia kuolleista ei ole pystytty tunnistamaan. Tähän mennessä 172 uhria on pystytty tunnistamaan.

Lautta upposi lähellä Ukaran satamaa. Pääministeri Majaliwan mukaan turmassa kuoli kaikkiaan 126 naista, 71 miestä, 17 tyttöä ja 10 poikaa. Vain 41 lautalla ollutta selvisi hengissä.

Vielä lauantaina löydettiin yksi hengissä säilynyt. Mies oli elänyt kaksi päivää tragedian tapahtumisen jälkeen aluksessa ilmataskun ansiosta. Hänet vietiin sairaalahoitoon. Muita eloon jääneitä ei uskota enää löytyvän.

Liikenneministeri Isack Kamwelwe kertoi, että lautalla oli yhteensä 265 ihmistä, vaikka sen virallinen kapasiteetti oli noin sata matkustajaa. Ministerin mukaan kaikki lautan toiminnasta vastaavat ihmiset on pidätetty ja kuulustelut on aloitettu.

Turman lopullinen syy on vielä epäselvä, mutta virkamiehet katsovat aluksen kuljettaneen enemmän matkustajia kuin oli sallittua. Onnettomuuden tutkimiseksi on perustettu erillinen komissio. Alus aiotaan hinata telakalle tarkempia tutkimuksia varten.

Lue myös:

Yli 200 ihmisen pelätään hukkuneen Viktorianjärvellä Tansaniassa sattuneessa laivaturmassa

Lähteet: AP, REUTERS, AFP, STT

Lue seuraavaksi