Australian neuloilla pelottelu laajenee – neulotettuja mansikoita on nyt jo Uudessa-Seelannissa

Mansikkasabotaasi paljastui Australiassa noin viikko sitten.

Uusi-Seelanti
Mansikkarasioita marketin hyllyssä Sydneyssä.
Neuloja sisältäviä mansikkarasioita on löydetty kuudesta Australian osavaltiosta.Erik Anderson / EPA

Australiasta alkanut mansikkakohu on levinnyt Uuden-Seelannin puolelle, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun). Neulotettuja mansikoita on löydetty myytävistä marjoista Aucklandin supermarketissa.

Aucklandista löytyneet vialliset marjat oli tuotu Länsi-Australiasta. Niitä myytiin Uuden-Seelannin Countdown-myymälöissä valtakunnallisesti viime viikolla. Countdown-supermarketketju ilmoitti poistaneensa myynnistä kaikki Australiasta tulleet mansikat.

– Asiakkaat voivat palauttaa minkä tahansa Choice-tuotemerkin mansikat, joita heillä voi olla kotona Countdownille, ja he saavat täyden hyvityksen, liikeketju tiedotti.

Lausunnossa todettiin, ettei Uudessa-Seelannissa ole ollut mitään sairauksia tai vammoja, mutta myymäläketju kehotti asiakkaita tarkastamaan australialaiset mansikat ennen niiden nauttimista.

Australiassa on ollut yli 100 raportoitua havaintoa mansikoista löytyneistä neuloista. Monien tapausten on kuitenkin todettu olevan kopiointitapauksia tai sosiaalisen median temppuja.

Australian hallitus on luvannut suuren vihjepalkkion sille, joka paljastaa teon taustalla olevan tahon tai tahot. Tekijöitä on myös uhattu 10–15 vuoden vankeusrangaistuksella.

Mansikan hinnat ovat jo laskeneet ympäri maata, ja hinnat Länsi-Australiassa ovat nyt tuotantokustannusten alapuolella, kertoivat paikalliset tiedotusvälineet.

Maanantaina Uuden-Seelannin kaksi suurinta elintarvikkeiden jakelijaa - Countdown ja Foodstuffs - sanoivat lopettaneensa australialaisten mansikoiden tuomisen pelon vuoksi.

Lue myös:

Australian mansikkasabotaasi laajeni mangoihin – "Poistakaa mansikkakuvat somesta"

Häijy mansikkasabotaasi levinnyt eri puolille Australiaa – nuppineuloja löydetty markettien myymistä marjoista

Australiassa selvitetään outoa ruokasabotaasia – Mansikoista on löytynyt neuloja