1. yle.fi
  2. Uutiset

Sivullinen ilmoitti poliisille – rekan lasti oli sidottu puutteellisesti ja kuljettaja oli näpelöinyt ajopiirturia

Poliisi pysäytti pohjoiseen matkalla olevan rekka-auton sivullisen valppauden takia.

Kuorma-auto & rekka
Liikenne rekka kuorma-auto Lappeenranta scania
Yle

Simossa jäi sunnuntaina kiinni rikkeisiin syyllistynyt ulkomaalaisen rekka-auton kuljettaja sivullisen valppauden ansiosta. Poliisi sai hälytyskeskuksen kautta tiedon, että Oulusta Kemiin matkalla oleva ajoneuvoyhdistelmä on oikealle kallellaan.

Ilmoittaja epäili, että ajoneuvoyhdistelmän lasti on siirtynyt ja tulossa kuormatilan suojana olevan pressun läpi. Poliisi pysäytti Maksniemessä tuntomerkkeihin sopivan ajoneuvoyhdistelmän, joka oli Viron rekisterissä.

– Kuormana oli rakennustarvikkeita, jotka olivat päässeet liikkumaan puutteellisen sidonnan takia sivusuunnassa siten, että kuorma oli tulossa osittain pressun läpi, toteaa poliisi tiedotteessaan.

Paikalle järjestettiin uusi kuljettaja ja lasti sidottiin uudelleen

Samalla selvisi, että kuljettaja oli näpelöinyt rekka-auton ajopiirturia. Ajopiirturi näytti kuljettajan olevan levolla, vaikka hän oli auton ratissa.

– Voi vain kuvitella, millainen pommi tällainen yhdistelmä on tien päällä, kun sidonta on puutteellinen ja kuljettaja yrittää ajaa väsyneenä kellon ympäri, kirjoittaa poliisi tiedotteessaan.

Poliisi määräsi kuljettajan ajokieltoon ja rekan matka pääsi jatkumaan vasta sitten, kun puutavaralasti oli sidottu uudelleen ja paikalle oli järjestetty uusi kuljettaja.

Lue seuraavaksi