New Yorker: Yhdysvalloissa demokraatit tutkivat uutta Kavanaughiin kohdistuvaa häirintäsyytöstä

Korkeimman oikeuden tuomariehdokas kiistää tapauksen: "Puhdasta panettelua"

Brett Kavanaugh
Donald Trump ja Brett Kavanaugh puhujalavalla Valkoisessa talossa, Kavanaugh poistuvan Trumpin edessä
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump (takana) esitteli Brett Kavanaugh'n ehdokkaanaan Korkeimman oikeuden yhdeksänneksi tuomariksi Washingtonissa 9. heinäkuuta 2018.Michael Reynolds / EPA

Yhdysvaltain senaatissa demokraatit tutkivat uutta korkeimman oikeuden tuomariehdokkaaseen Brett Kavanaughiin kohdistuvaa häirintäsyytöstä, kertoo The New Yorker (siirryt toiseen palveluun) -lehti.

53-vuotias Deborah Ramirez kertoi lehdelle Kavanaugh'n häirinneen häntä seksuaalisesti Yalen yliopiston juhlissa 1980-luvulla. Kavanaugh, 53, kiistää tapauksen ja kutsuu syytöksiä "puhtaaksi panetteluksi". Ramirez myöntää, että hänen muistissaan on aukkoja, koska tapauksesta on vuosia ja hän oli juonut tuolloin alkoholia.

Ramirez vaatii liittovaltion poliisia FBI:ta tutkimaan asiaa. New Yorker ei ole saanut muilta silminnäkijöiltä vahvistusta, että Kavanaugh oli mukana kyseisissä juhlissa. Lehti sanoo ottaneensa yhteyttä kymmeniin Ramirezin ja Kavanaugh'n opiskelutovereihin tapaukseen liittyen.

Valkoisen talon tiedottajan Kerri Kupecin mukaan presidentti Donald Trumpin hallinto seisoo edelleen Kavanaugh'n takana.

– Tämä 35 vuotta vanha, vahvistamaton väite on viimeisin demokraattien koordinoidussa panettelukampanjassa, joka pyrkii murskaamaan hyvän miehen, Kupec sanoi lehdelle. Ramirez on demokraattien jäsen. Hän sanoo, että hänellä ei ollut poliittista motiivia puhua asiasta.

Aiemmin toinen nainen on syyttänyt Kavanaugh'ta seksuaalisesta ahdistelusta. Professori Christine Blasey Ford on väittänyt Kavanaugh'n käyneen häneen käsiksi juhlissa 1980-luvun alussa, kun molemmat olivat lukiolaisia. Kavanaugh on kiistänyt väitteen. Fordin on määrä todistaa senaatin oikeusasiain komiteassa torstaina.

Kavanaugh on Trumpin ehdokas korkeimman oikeuden tuomariksi. Syytösten takia Kavanaugh'n nimitysprosessi on viivästynyt.