Mopoilija lähti pakoon ja moottoripyöräilijä ajoi lähes kahtasataa – kaaharit jäivät kiinni Torniossa

16-vuotias nuori mies pakeni poliisia viritetyllä mopolla ja 55-vuotias mies ajoi hurjaa ylinopeutta Torniossa.

Tornio
Poliisin tunnus auton katolla.
Yle

Torniossa otettiin viikonloppuna kiinni poliisia pakoon kaahannut mopoilija. Poliisi lähti mopoilijan perään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sen jälkeen, kun 16-vuotias nuorukainen näpräsi matkapuhelinta ajaessaan.

Takaa-ajo päättyi Putaalle, jossa nuorukainen menetti mopon hallinnan. Hän ajoi poliisi karkuun enimmillään yli 84 kilometriä tunnissa.

Poliisi määräsi mopoilijan väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja ajoneuvorikkomukseen.

Meri-Lapissa kiinni kaahaaja, huumekuski ja kortiton kuski

Torniossa valtatiellä 21 jäi perjantai-iltana kiinni moottoripyöräilijä, joka ajoi satasen alueella 184 kilometrin tuntivauhtia. Kuljettajaksi osoittautui 55-vuotias mies, joka myönsi poliisille ajaneensa ylinopeutta.

Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Torniossa jäi kiinni perjantaina myös 37-vuotias paikkakuntalainen mies, jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Tämä oli hänelle jo 22. kerta vuoden sisällä, kun hän jäi kiinni ajo-oikeudetta ajamisesta.

Kemissä jäi puolestaan viime perjantaina kiinni poliisille entuudestaan tuttu 28-vuotias paikkakuntalainen mies. Miehelle tehty pikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Poliisi epäilee miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumuksen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Mies pysäytettiin Valtakadulla, sillä kuljettajan ajotavasta oli ilmoitettu hätäkeskukseen.