1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Muurame

Linnanmäeltä tuttu Uusi Iloinen Teatteri tuo Kauniin Veeran Riihivuoren kesäteatteriin

Muuramen Riihivuori saa uuden kesäteatterin, kun Uusi Iloinen Teatteri ja Muuramen kunta ovat solmineet vuokrasopimuksen Riihivuoren Areenasta.

Jussi Lampi ja Sinikka Sokka UIT:n Kaunis Veera -näytelmässä Lappeenrannassa kesällä 2018. Kuva: Mirkku Merimaa

Muuramen kunnan ja UIT:n (siirryt toiseen palveluun) solmimaan vuokrasopimukseen sisältyy myös optio kahdesta lisävuodesta.

– Riihivuori Areena tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön tapahtumien tuottamiselle ja kesäteatteritoiminnalle. Minuun on tehnyt suuren vaikutuksen myös Muuramen kunnan into, ilo ja kyky kehittää Riihivuoren toimintaa kuntalaisten ja seutukunnan parhaaksi, toteaa syntyjään jyväskyläläinen teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen UIT:sta.

Muuramen kunta sai Riihivuori Areenan kesateatterihaussa yhteensä kolme tarjousta.

– Näistä nousi selkeästi esiin legendaarinen Uusi Iloinen Teatteri, joka tuo Riihivuoreen laadukkaan, valtakunnallista kiinnostusta herättävän ohjelmiston, perustelee kunnanjohtaja Ari Ranta-aho.

Ranta-aho kertoo, että parhaillaan selvitetään mahdollisuuksia ja kustannuksia Areenan muuttamisesta ympärivuotiseksi. Tällöin Areenalla voisi järjestää tapahtumia myös talvisin.

Riihivuoren Master Plan valmistuu

Riihivuori on siirtynyt Muuramen kunnan omistukseen ja kunta omistaa 32 hehtaarin maa-alueen sekä ravintola Riihikelon, Riihivuori Areenan, grillikodan ja kuusi majoitustilaa. Parhaillaan on valmistumassa myös koko Riihivuoren alueen tulevaisuuteen tähtäävä Master Plan -suunnitelma. Sen on määrä valmistua marraskuun alkuun mennessä. Suunnitelmalla ideoidaan uutta nousua Riihivuoren lakkautetulle laskettelukeskukselle.

UIT tiedottaa esittävänsä ensi kesänä Riihivuoressa muun muassa Kaunis Veera -musiikkikomediaa, joka teki yleisöennätyksen Lappeenrannan kesäteatterissa kesällä 2018.

– Tähtikaartissamme ovat muun muassa Sinikka Sokka, Jussi Lampi ja Mikko Rantaniva, lupaa Kärkkäinen.

Riihivuori Areena on hirsirakenteinen yli 700-paikkainen katettu teatteritila, jonka erikoisuus on vaikuttava näkymä Päijänteelle. Areenan vieressä on yli 200-paikkainen ravintola Riihikelo.

Riihivuori Areenasta aukeaa komea Päijänne-näkymä. Kuva: Yle / Arvo Vuorela