Rovaniemen vanhaan uimahalliin liki kahden miljoonan korjaukset

Vesihiisi pysyy käyttökunnossa viitisen vuotta ilman peruskorjausta.

Rovaniemi
Uimahalli Vesihiisi Rovaniemellä
Sauli Antikainen / Yle

Rovaniemen kaupungin vanha uimahalli tarvitsee 1,8 miljoonan euron korjaukset kahtena seuraavana vuonna.

Tutkimuksiin ja korjauksiin on mennyt tänä vuonna 100 000 euroa.

Kaupungin tilaaman kuntoarvion mukaan Vesihiisi pysyy käyttökunnossa viitisen vuotta huolto- ja ylläpitotoimin mutta sen jälkeen halli pitää peruskorjata mikäli sen käyttöä halutaan jatkaa. Uimahalli peruskorjattiin viimeksi 23 vuotta sitten. Halli on pian 50-vuotias.

Kuntoarviossa todetaan, että tiloja ja allastekniikkaa on hoidettu hyvin, mutta ne vaativat jatkuvaa ylläpitohuoltoa. Betonirakenteet ja altaat ovat kohtuullisessa kunnossa, mutta metallirakenteita on ruostunut ympäri hallia. Puutteita on myös muun muassa sokkelirakenteessa, ikkunoiden ja rakennusvaipan tiiviydessä, salaojajärjestelmässä, ilmanvaihdossa ja laatoituksissa. Kaarevasta sisäkatosta löydettiin asbestia, jota ei ole kuitenkaan todettu ilmanäytteissä. Kaikkia rakennuksen riskirakenteita ei voitu tutkia. Raportin mukaan muun muassa ison altaan vesipinnan alapuolisia betonirakenteita on syytä tutkia vielä tarkemmin, kun allas tyhjennetään vedestä.

Selvityksen tilasi Rovaniemen kaupungin tilaliikelaitos. Selvityksen tekivät PBM Oy, LVI-konsultointi J. Vaarala Oy, Sähköpalvelu Seppo Tuominen, Pohjois-Suomen rakennetekniikka, LVI-Kilpimaa ja Suomen Allaslaite Oy.

Rovaniemen vapaa-ajanlautakunta käsittelee vanhan uimahallin kuntoarviota tiistaina.

Rovaniemellä on selvitetty vanhan uimahallin kuntoa, koska kaupunki suunnittelee uuden uimahallin rakentamista Ounasvaaralle. Uuden hallin rakentaminen alkanee vuonna 2020. Päättäjät ovat halunneet pitää vanhan uimahallin myös keskustassa ainakin vielä lähivuosien ajan.