Rovaniemen uuden uimahallin hinta nousi yli miljoonalla

Ounasvaaralle suunniteltu uimahalli maksaa tämän hetken arvion mukaan runsaat 23 miljoonaa euroa.

uimahallit
Uimahalli Ounasvaaralle. Suunnittelukuva uimahallin sisältä.
Havainnekuva uudesta uimahallista.Hannu Kerkelä / Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Kiinteistöpalvelu

Rovaniemen kaupungin uuden uimahallin kustannusarvio on kasvanut. Aiemmin kaupunki arvioi, että hallin rakentaminen maksaa kaikkiaan 22 miljoonaa euroa. Maanantaina kaupunki kertoi, että hinta-arvio on nyt runsaat miljoona euroa tuota enemmän eli 23,15 miljoonaa euroa.

Kaupungin mukaan uimahallin perustamiskustannukset tarkennetaan vielä lokakuussa.

Kaupunginvaltuuston on määrä päättää Ounasvaaran uimahalli-investoinnin rahoituksesta sekä aikataulusta marraskuussa osana ensi vuoden talousarviota ja lähivuosien taloussuunnitelmaa.

Kaupungin päättäjät ovat sopineet päivitetyssä valtuustosopimuksessa, että uuden uimahallin rakentaminen alkaa vuonna 2020.

Rovaniemen vanha uimahalli eli Vesihiisi tarvitsee vajaan kahden miljoonan euron korjaukset, jotta se voisi olla toiminnassa vielä viitisen vuotta. Kaupungin päättäjät ovat halunneet pitää vanhan uimahallin toiminnassa ainakin siihen asti kunnes uusi uimahalli Ounasvaaralle valmistuu.

Rovaniemen kaupunginhallituksen muodostama ohjausryhmä käsitteli uuden uimahallin suunnittelutilannetta ja Vesihiiden kuntoarviota viime perjantaina eli 21. syyskuuta.