Maksut eivät säikäyttäneet Seinäjoelle ja Vaasaan saapuneita ulkomaalaisia opiskelijoita

Seinäjoen ja Vaasan ammattikorkeakoulujen tutkinto-ohjelmat kiinnostavat ulkomaalaisia opiskelijoita lukukausimaksuista huolimatta. Seinäjoella EU- tai Eta-alueen ulkopuolelta tulevilta opiskelijoita peritään tutkinnosta riippuen jopa 7800 euroa, Vaasassa 4000 euroa.

opiskelijat
opiskelijoita luennolla
AOP

Ammattikorkeakoulujen tutkinto-ohjelmat kiinnostavat ulkomaalaisia opiskelijoita lukukausimaksuista huolimatta Seinäjoella ja Vaasassa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä on hieman nousussa. Englanninkielisissä tutkinto-ohjelmissa opiskelee tällä hetkellä lähes 200 opiskelijaa.Tänä syksynä opinnot on aloittanut nelisenkymmentä ulkomaista tutkinto-opiskelijaa, mutta osa hyväksytyistä odottaa vielä päätöstä oleskelulupaan.

Lukuvuosimaksu on tutkinnosta riippuen 6800 tai 7800 euroa. Sitä peritään nyt toista vuotta.

Vaasan ammattikorkeakoulussa on tänä syksynä aloittanut yhteensä vajaat sata EU- tai Eta-alueen ulkopuolelta tullutta lukuvuosimaksuopiskelijaa. Nelisenkymmentä heistä aloitti kansainvälisen kaupan koulutuksessa ja viitisenkymmentä informaatioteknologian opinnoissa. Business-opiskelijoiden määrä kasvoi hieman viime syksystä, teknologiaopiskelijamäärä on suurinpiirtein sama kuin viime vuonna aloittaneiden määrä.

Lukuvuosimaksu Vaasan ammattikorkeakoulussa EU- tai ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille on 4000 euroa, ylemmässä AMK-tutkinnossa opiskelevat maksavat 5000 euroa lukuvuosi.