Kemin Pajarinrannan päiväkotiurakasta valitus markkinaoikeuteen – rakentaminen voi viivästyä jopa vuosilla

Valituksen markkinaoikeuteen teki rakennusurakan kilpailutuksessa hävinnyt kemiläinen rakennusliike M. Kurtti Oy.

Rakennusurakka
Vanha Sauvosaaren koulu ränsistyneenä.
Päiväkoti on suunniteltu rakennettavaksi vielä purkamattoman koulurakennuksen viereen.Risto Koskinen / Yle

Kemin Pajarinrantaan suunnitellusta päiväkodin rakentamisurakasta on tehty valitus markkinaoikeuteen. Valituksen markkinaoikeuteen on tehnyt rakennusurakan kilpailutuksessa hävinnyt kemiläinen rakennusliike M. Kurtti Oy. Valituksessaan M. Kurtti Oy on myös vaatinut hankinnalle toimeenpanokieltoa.

Nyt markkinaoikeus pohtii, asettaako se hankinnalle toimeenpanokiellon. Mikäli oikeus päätyy asettamaan toimeenpanokiellon tarkoittaa se sitä, että rakentaminen viivästyy. Päiväkodin rakentaminen voi viivästyä jopa vuosilla, jos asia päätyy vielä korkeimman hallinto-oikeuden käsiteltäväksi.

Päiväkodin rakennusurakan kilpailutuksen voitti Siklatilat Oy. Kemin teknisen lautakunnan mukaan urakan voittaneen yrityksen tarjous oli edullisin ja pärjäsi pisteytyksessä muutenkin parhaiten.

Pajarinrannalle kaavailtuun päiväkotiin on suunniteltu tilat lähes 200 lapselle. Päiväkodilla korvattaisiin Peurasaaren, Ruutin sekä Kaivolinnan päiväkotien toiminta. Peurasaaren päiväkoti on jo suljettu sisäilmaongelmien vuoksi. Myös Kaivolinnan ja Ruutin päiväkodeissa henkilökunta ja lapset painivat sisäilmaongelmien kanssa.

Kemin valtuutetut päättivät viime vuonna, että kaupunki rakennuttaa päiväkodin kaupungin omaksi kiinteistöksi. Uuden päiväkotirakennuksen hinta tulee olemaan 4,7 miljoonaa euroa.