Turussa teollisuushallissa syttyi uhkaava tulipalo

Jälkisammutus- ja vartiointityöt jatkuvat pitkälle yöhön.

tulipalot
Teollisuushallissa syttyi tulipalo Turussa
Teollisuushallissa syttyi tulipalo Turussa

Turussa on ollut maanantai-illan aikana uhkaava tulipalo teollisuushallissa Itäharjun kaupunginosassa. Tuli pääsi irti Mesekon yrityksen tiloissa Tierankadulla hieman iltakahdeksan jälkeen.

Teollisuushalli on kooltaan noin 5 000 neliömetriä. Palo havaittiin hallin kulmassa, josta työntyi liekkejä ja savua.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Juha Virto kertoi Ylelle, että palo vaikutti aluksi uhkaavalta ja paikalle jouduttiin hälyttämään lisää pelastushenkilöstöä.

Palomiehet ovat joutuneet purkamaan katto- ja seinärakenteita palopesäkkeiden löytämiseksi. Palomiehet vartioivat vielä tunteja, etteivät mahdolliset palopesäkkeet leimahda uudelleen. Jälkisammutus- ja vartiointityöt jatkuvat pitkälle yöhön.

Rakennuksessa oli sisällä palon alkaessa yrityksen henkilökuntaa, mutta kaikki ehtivät poistua ajoissa rakennuksesta. Kukaan ei ole loukkaantunut palossa.

Palosta vapautui asbestipölyä, mutta se ei aiheuttanut päivystävän päällikön mukaan terveyshaittaa lähialueen asukkaille, eikä palosta annettu vaaratiedotetta. Sammutushenkilöstö joutui kuitenkin huomioimaan asbestin omassa työssään.

Palo vaurioitti konehallia ja sosiaalitiloja. Päivystävä päällikkö Virto ei tiennyt vielä kertoa, miten paljon irtaimistoa on tuhoutunut.

Syttymissyy on vielä epäselvä. Viranomaiset tutkivat asiaa ja sen uskotaan selviävän lähipäivinä.

Mesekon valmistaa hitsattuja teräsrakenteita teknologiateollisuuden vientiyrityksille.