Kremlin kriitikko jälleen vankilaan – Navalnyille 20 päivää lisää vankeutta

Tällä kertaa Aleksei Navalnyia syytettiin protestointilainsäädännön rikkomisesta.

Aleksei Navalnyi
Kuvakaappaus Youtube -videolta
Kuvakaappaus Youtube -videolta

Venäjällä oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on tuomittu jälleen vankilaan. Uutistoimistojen mukaan hän sai 20 päivän vankilatuomion.

– Kaksikymmentä päivää, kirjoittaa Navalnyin tiedottaja Kira Yarmysh Twitterissä sen jälkeen, kun Moskovan käräjäoikeus antoi päätöksen myöhään maanantaina.

Ennen uutta tuomiota Navalnyi oli ollut kuukauden vankilassa luvattoman mielenosoituksen järjestämisestä. Oppositiojohtajan mukaan hänet haluttiin vankilaan, jottei hän voinut osallistua viime viikonlopun Moskovan suureen mielenosoitukseen eläkeiän nostoa vastaan.

Kremlin kriitikkona tunnettu Navalnyi päästettiin maanantaina jo kertaalleen vapaaksi, mutta hänet vangittiin heti uudelleen. Tällä kertaa häntä syytettiin protestointilainsäädännön rikkomisesta.

Ennen oikeuden uutta päätöstä ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kehotti Venäjän viranomaisia vapauttamaan oppositiopoliitikon.

– Hän on omantunnon rangaistusvanki, joka ei ole syyllistynyt mihinkään rikollisuueen, sanoi Amnesty Internationalin Venäjän johtaja Natalia Zviagina.

Navalny on presidentti Vladimir Putinin näkyvin vastustaja. Hän on saanut lukuisia vankilatuomioita, jotka on pääosin määrätty Venäjällä kiellettyjen mielenosoitusten vuoksi.

Lue myös:

Venäläinen oppositiojohtaja pidätettiin uudelleen – vapautui juuri vankilasta

Epäsuositun eläkeuudistuksen aallot näkyivät jo Venäjän aluevaaleissa

Venäjän eläkeprotesteissa pidätettiin yli tuhat

Venäjän poliisi otti oppositiojohtaja Navalnyin jälleen kiinni

Lähteet: AP, AFP, Reuters, STT