Hyppää sisältöön

Nepalissa tiikereiden määrä lähes kaksinkertaistui yhdeksässä vuodessa

Luonnonsuojelujärjestö WWF Suomen mukaan tuoreen kartoituksen tulos antaa toivoa suojelutyöhön.

Kaksi Bengalin tiikeriä Kathmandun eläintarhassa Nepalissa. Kuva: Narendra Shrestha / EPA

Tiikereiden määrä on lähes kaksinkertaistunut Nepalissa yhdeksässä vuodessa. Tuoreen, laajan kartoituksen mukaan maassa on arviolta 235 tiikeriä, kun vajaa kymmenen vuotta sitten vuonna 2009 niitä oli vain noin 120.

Tiikerikartoitus toteutettiin yhteistyönä. Siinä' olivat mukana Nepalin valtio, Maailman luonnonsuojelujärjestö WWF, National Trust for Nature Conservation -järjestö ja Zoological Society of London -organisaatio. Nepalin kartoitusta tuki tiikerien suojelijana tunnetun näyttelijä Leonardo DiCaprion säätiö (siirryt toiseen palveluun).

– Nepal näyttää esimerkkiä koko muulle maailmalle tiikerien suojelussa, ja olen todella ylpeä nepalilaisten tekemästä työstä. Kartoituksen tulos kertoo siitä, että pystymme edelleen pelastamaan jopa lähellä sukupuuttoa olevia lajeja, mikäli vain tahtoa löytyy, Leonardo DiCaprio sanoo.

Luontojärjestö WWF Suomen mukaan (siirryt toiseen palveluun) tällä hetkellä villejä tiikereitä on maailmanlaajuisesti hieman alle 4 000 yksilöä. Järjestön mukaan erittäin uhanalaisiksi luokiteltujen villien tiikerien määrä on vähentynyt maailmassa sadassa vuodessa 97 prosentilla.

Maailman 13 tiikerivaltiota solmivat vuonna 2010 sopimuksen. Maiden tavoitteena on kaksinkertaistaa tiikerien määrä vuoteen 2022 mennessä. Nepalista on tulossa ensimmäinen valtio, joka saavuttaa tavoitteen. Maailman mittakaavassa ennätyksellinen saavutus antaa toivoa uhanalaisten eläinten suojelutyöhön.

Lue myös:

Korkeasaaressa kaksi vuotta sitten syntyneet amurintiikerit kasvoivat isoiksi ja lähtevät maailmalle

Intiassa yritetään ennennäkemätöntä kirurgista toimenpidettä – salametsästäjien takia käpälänsä menettänyt tiikeri saa proteesitassun

Huolettaako eläinturismin eettisyys? Matkailun asiantuntijat vinkkaavat, miten tunnistat vastuullisen matkakohteen

Vangittuja tiikereitä on moninkertaisesti luonnossa eläviin verrattuna – "Aina, kun villieläimen kanssa on mahdollisuus poseerata maksua vastaan, varoituskellojen pitäisi soida, oli laji mikä hyvänsä"