1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Veera Ruoho

KSML: Kansanedustaja Veera Ruoholle tulvii törky- ja vihapostia

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen pahoinpitelemä ja ahdistelema Ruoho on saanut jälleen asiatonta postia Hakkaraisen tuomion jatkokäsittelyn uutisoinnin jälkeen.

Kuva: Yle

Kansanedustaja Veera Ruoholle (kok.) on alkanut tulla runsaasti asiatonta postia, kirjoittaa Keskisuomalainen. Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) pahoinpitelemä ja ahdistelema Ruoho on saanut jälleen törky- ja vihapostia sen jälkeen, kun viime viikolla uutisoitiin Hakkaraisen tuomion jatkokäsittelystä hovioikeudessa.

Ruoho harkitsee nyt rikosilmoituksen tekemistä, ellei törkyviestin lähettäminen lopu.

Osa lähettäjistä kertoo nimensä ja olevansa perussuomalainen. Osan teksteistä voi Ruohon mukaan tulkita viittaavan perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kannattamiseen.

– Tuntuu, ettei ole enää loukkausta, jota en olisi kuullut ja joka satuttaisi, joten asiattomat yhteydenotot ovat ajanhaaskausta sekä minulle että kiusaajilleni, Ruoho toteaa lehdessä.

Asiattomien postien määrä voimistui kesällä, kun käräjäoikeus antoi tuomionsa Hakkaraiselle. Ne kuitenkin vähenivät, kun niiden kerrottiin päätyvän eduskunnan turvallisuusyksikölle. Lisäksi myös kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon tuki vähensi Ruohon mukaan viestejä ja puheluita.

Hakkarainen aikoo pitää kiinni eduskuntavaaliehdokkuudestaan, vaikka saisi hovioikeudessa ehdollisen vankeustuomion Ruohon pahoinpitelystä ja ahdistelusta. Hakkarainen tuomittiin kesäkuussa 3 060 euron sakkoihin Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Hän joutuu maksamaan lisäksi Ruoholle korvauksia 1 400 euroa.

Käräjäoikeus katsoi, että Hakkarainen pahoinpiteli ja ahdisteli seksuaalisesti kollegaansa joulukuussa eduskunnan kahvilassa. Hakkarainen tarttui Ruohoa niskasta kiinni ja yritti suudella väkisin.

Syyttäjä vaatii Hakkaraiselle kahden kuukauden ehdollista vankeutta. Perusteena on voimakas väkivalta, joka johti lopulta Ruohon niskan leikkaukseen. Hakkarainen voidaan erottaa eduskunnasta, mikäli hän saa hovista ehdollista.

Lue myös:

Syyttäjä: Kansanedustaja Veera Ruoho joutui niskaleikkaukseen kollegansa Teuvo Hakkaraisen väkivallan seurauksena

Syyttäjä valitti Teuvo Hakkaraisen pahoinpitelytuomiosta, Hakkarainen itse ei

Petteri Orpolta tukea vihapostin kohteeksi joutuneelle Veera Ruoholle

Teuvo Hakkaraisen (ps.) hyllyttäminen luottamustoimista Viitasaarella jatkuu

Kansanedustaja Hakkaraiselle ei eduskuntaryhmältä lisärangaistusta: "Yöt menevät unitableteilla" – Yle seurasi hetki hetkeltä oikeudenkäyntiä

Viitasaari pidätti Hakkaraisen luottamustoimista oikeuskäsittelyn ajaksi

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen saa syytteen Veera Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta

Puhemies Lohelalta huomautus Hakkaraiselle: "Hän on käyttäytynyt erittäin törkeästi"

Perussuomalaiset: Hakkaraisen tapaus on tältä erää loppuun käsitelty

Perussuomalaisten Hakkaraisen käytös puhuttaa kansanedustajia – "On anteeksiantamatonta, että eduskunnan arvovaltaa murennetaan näin"