Turun suuroperaation ensimmäiset vangitsemisoikeudenkäynnit iltapäivällä

Poliisi teki viikonloppuna Turun saaristossa etsintöjä 17 kohteessa. Etsinnöissä löytyi rahaa satoja tuhansia euroja, enimmillään jopa puoli miljoonaa yhdestä kohteesta.

Airiston Helmi
Airiston Helmen Villa Ybbersnäs nähtynä vastarannalta Paraisilla 23. syyskuuta.
Airiston Helmen Villa Ybbersnäs nähtynä vastarannalta Paraisilla 23. syyskuuta.Ari Welling / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus päättää kahden ulkomaalaistaustaisen miehen vangitsemisesta tänään kello 13 ja kello 14 alkavissa istunnoissa. Toinen vangittavaksi vaadittavista oleva mies on Virosta ja toinen Venäjältä. Heitä epäillään muun muassa törkeästä rahanpesusta.

Toinen miehistä on Airiston Helmi -yhtiön entinen hallituksen jäsen, toinen kytkeytyy yhtiöön muun muassa puhelinliittymän omistuksen perusteella.

Jättisumma käteistä, suurin erä puoli miljoonaa

Poliisi löysi viikonlopun operaation aikana useista kohteista muun muassa rahaa. Löydetyn käteisvarallisuuden lopullinen määrä ei ole vielä selvillä, kertoo KRP.

Aiemmin esillä ollut puolen miljoonan varallisuus oli yhdestä etsintäkohteesta tehty löytö, minkä lisäksi myös muista kohteista on löytynyt käteistä rahaa. Puolen miljoonan rahalöytö oli summista ainoana niin suuri, että se täytyi viedä erikseen laskettavaksi. Muut käteislöydöt ovat KRP:n mukaan vähäisempiä.

Poliisi teki viikonloppuna Turun saaristossa etsintöjä 17 kohteessa lukuisten poliisien ja muiden viranomaisten voimin.

Korjaus kello 10.28: Miehet eivät ole vangittuina, vaan heitä vasta esitetään vangittaviksi.

Lue myös:

Nämä 5 asiaa tiedämme Airiston operaatiosta: Rahanpesua ja kansainvälisiä talousrikoksia saaristoidyllissä – kartta näyttää omistusten sijainnin