Kiinnostavaa lukemista sunnuntai-iltaan: Puolet työikäisistä uupuu arkeen, tavalliset miehet palvovat saatanaa ja kuolevan karjalaiskylän teknologiakeskus

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
työhyvinvointi vapaapäivät
Jyrki Lyytikkä / Yle

Puolet työikäisistä ei palaudu arjessaan riittävästi: "Työntekijät tekevät enemmän kuin olisi tarve ja kuormittavat itsensä turhaan"

Arki tuntuu äärisuoritukselta ja selviytymiseltä. Uni on katkonaista tai ei virkistä. Et ole yksin, sillä puolet työikäisistä ei palaudu arjessaan riittävästi.

Grafiikka
Laura Koivunen | Yle Uutisgrafiikka

"Voi hyvänen aika", huudahtaa virkamies – Tekoäly löysi 280 tekijää, jotka ennakoivat lastensuojelun asiakkuutta

Espoossa tehtiin kokeilu, jonka tarkoituksena oli selvittää, kuinka tekoäly pystyy seulomaan datamassasta riskitekijöitä. Tekoäly todella tunnisti datamassasta tukea tarvitsevia. Se löysi noin 280 tekijää, jotka ennakoivat lastensuojelun asiakkuutta.

Anonyymi mies Azazelin tähti -riipus kaulassaan.
Nadja Mikkonen / Yle

Nämä miehet eivät kerro vakaumuksestaan edes äidilleen: Mikä saa duunarin, akateemikon ja kirjailijan palvomaan Luciferia?

Kirkonpolttamista ja ylösalaisin olevia ristejä. Siinä monen päällimmäiset mielleyhtymät saatananpalvonnasta. Jyväskylästä löytyy kolme kolmekymppistä miestä, jotka kuuluvat Azazelin Tähteen, joka yhdistää uskontofilosofiaa ja saatananpalvontaa sulassa sovussa.

Räppäri Shado Chris lasten ympäröimänä kotikorttelissaan
Räppäri Shado Chris on idoli kotikaupunginosassaan, Abidjanin M'Poutossa.Ange Michel Tano

Afrikan rytmit ovat nyt hip hopissa muotia, ja siksi musiikkijätit ovat rantautuneet etsimään uusia kykyjä – "Saan inspiraatiota vaikka vuotavan vesihanan tippumisesta"

Shado Chris ja Kiff No Beat ovat Norsunluurannikon nousevia tähtiä, jotka kärkkyvät menestystä kasvavilla urbaanin musiikin markkinoilla.

taloja kylän raitilla ja puhelinkoppi sähköpylväässä
Alhon harvoihin palveluihin kuuluu puhelinkoppi.Kerstin Kronvall / Yle

Venäjällä suunnitellaan Suomen rajan lähelle utopistista kaupunkia, josta paikalliset eivät ole kuulleetkaan

Entinen suomalaiskylä Alho on rapistuva ja vähäväkinen. Jos suunnitelma toteutuu, siitä tulee vilkas ja nuorekas tiedekeskus.

Zalandon taukotila ja HKL:n taukotila rinnakkain
Mårten Lampén / Yle Uutisgrafiikka

Millainen on hyvä työpaikan taukotila? Tarvitseeko aikuisten työpaikka todella keinuja – vierailimme uudella superkonttorilla ja ratikkavarikolla

Parjatut avokonttorit saavat väistyä, kun monitilatoimistot valtaavat alaa Suomessakin entistä enemmän. Mutta yhä löytyy myös paljon perinteisiä taukotiloja, joissa mikro lämpiää ja kahviautomaatti ei ole selviö. Mutta millainen on hyvä taukotila?