Krp epäilee jättimäistä dopingin salakuljetusta – Latviasta tuotiin Suomeen testosteronia ja anabolisia steroideja

Latvialaismiehen epäillään salakuljettaneen dopingaineita Suomeen pahvilaatikoissa kuriiriyrityksen välityksellä.

doping
keskusrikospoliisi
Kimmo Brandt / AOP

Keskusrikospoliisi kertoo tutkineensa epäiltyä törkeää dopingrikostapausta. Krp epäilee, että dopingaineita on salakuljetettu suuria määriä Latviasta Suomeen. Suurin osa takavarikoiduista dopingaineista on testosteronia ja anabolisia steroideja.

Krp epäilee, että Suomeen salakuljetettiin syksyn 2017 aikana yhteensä yli 800 käyttöjakson verran dopingaineita kahdella eri kerralla. Poliisi sai takavarikoitua tästä määrästä yli 500 käyttöjaksoa.

– Onhan tuo iso määrä, ei siitä mihinkään pääse. Törkeän teon raja on kymmenen käyttöjaksoa ja yksi käyttöjakso on noin neljän kuukauden mittainen yhdelle ihmiselle, sanoo tutkinnanjohtaja Markku Heinikari KRP:stä.

Poliisi epäilee 47-vuotiaan latvialaismiehen järjestäneen salakuljetuksen lähettämällä pahvilaatikkoihin pakatut dopingaine-erät Latviasta kuriiriyrityksen välityksellä Kymenlaaksoon Pyhtäällä sijaitsevaan hotelliin. Hotellin henkilökuntaa ei epäillä rikoksesta.

Tämän jälkeen latvialaismiehen epäillään matkustaneen Suomeen, noutaneen pahvilaatikot hotellista ja välittäneen aineet eteenpäin noin 50-vuotiaalle vantaalaismiehelle. Poliisi epäilee vantaalaismiehen myyneen dopingaineita eri puolille Suomea.

Poliisin mukaan vantaalaismies ehti myydä dopingaineita eteenpäin satojen käyttöjaksojen verran. Poliisi kertoo takavarikoineensa miehen asunnosta dopingaineita ja yli 10 000 euroa käteistä rahaa, joiden epäillään olevan peräisin aineiden myynnistä.

Esitutkinnan aikana poliisi takavarikoi myös 21-vuotiaan vantaalaismiehen asunnosta suuren dopingaine-erän, jonka epäillään olevan peräisin 50-vuotiaalta vantaalaismieheltä.

Molempien vantaalaismiesten epäillyt törkeät dopingainerikokset on siirretty syyteharkintaan. Salakuljetuksesta ja eteenpäin välittämisestä epäiltyä latvialaismiestä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

Doping-aineet lähetettiin Pyhtäälle

Aineet lähetettiin pyhtääläiseen Villa Vanessa -hotelliin. Hotellinjohtaja Alexander Pukhlenko kertoo olevansa tapahtuneesta yllättynyt. Hänen mukaansa hotelli on tarjonnut pakettien välityspalvelua 15 vuoden ajan, eikä mitään tällaista ole voinut aiemmin edes epäillä.

– Tapaus oli meidän kannaltamme hyvin ikävä ja antoi meille hyvän opetuksen. Hyvä, että doping-aineet löytyivät, seuraavalla kerralla paketeissa olisi voinut olla jotain paljon pahempaa, sanoo hotellinjohtaja Alexander Pukhlenko

Hotelli on nyt luopunut pakettipalvelusta ja pyytää vastedes asiakkaita käyttämään lähintä postia.

Pukhlenko ei usko että tämä tapaus vaikuttaa hotellin maineeseen, sillä suurin osa asiakkaista on venäläisiä. Hotellin nimen kertoi ensimmäisenä Kymen Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Juttua täydennetty 25.9. klo 12. Lisätty tieto hotellin sijainnista ja tutkinnanjohtajan kommentti.