Amerikkalainen koomikko Bill Cosby tuomittiin vankeuteen seksuaalirikoksesta – Puolustus halusi kotiarestia

Amerikkalainen koomikko Bill Cosby tuli tunnetuksi Suomessa 1980–luvulla, kun täällä esitettiin The Bill Cosby Show -sarjaa.

seksuaalirikokset
Bill Cosby saapumassa oikeudenkäyntiin huhtikuussa 2018
Bill Cosby saapumassa oikeudenkäyntiin huhtikuussa 2018Tracie Van Auken/Epa-Efe

Amerikkalainen koomikko Bill Cosby tuomittiin vähintään kolmen ja enintään kymmenen vuoden vankeuteen Andrea Constandin huumaamisesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Cosby todettiin jo viisi kuukautta sitten syylliseksi seksuaalirikoksiin, joista hän voi saada jopa 30 vuoden tuomion. Hän on ensimmäinen Me too –kampanjan jälkeen seksuaalisesta rikoksesta tuomittu julkisuuden henkilö Yhdysvalloissa.

Kymmenet amerikkalaiset naiset ovat kertoneet julkisesti Cosbyn ahdistelleen ja huumanneet heitä. Muut tapaukset eivät ole edenneet oikeuteen asti, koska mahdolliset seksuaalirikokset ovat ehtineet jo vanhentua.

Seksuaalirikoksista tuomion saanut Cosby on ollut vapaana kolmen vuoden ajan miljoonan dollarin takuita vastaan.

Puolustus esitti kotiarestia

CNN:n (siirryt toiseen palveluun)mukaan Montgomeryn syttäjät esittivät oikeudelle maanantaina, että Cosby tuomittaisiin 5–10 vuoden vankeuteen, koska hän ei ole osoittanut yhtään katumusta oikeudenkäynnin aikana.

– Hän ilmeisesti uskoo, että mitään väärää ei ole koskaan tapahtunut, piirisyyttäjä Kevin Steele sanoi.

Bill Cosbyn puolustusasianajaja Joseph. P. Green pyysi oikeutta tuomitsemaan Cosbylle kotiarestia, koska hän on jo 81 –vuotias sairas sekä sokea vanhus. Hän on vaaralliseksi vain ehkä itselleen.

Tuomari Steven T. O´Neill päätti ennen tuomion julistamisesta luokitella Cosbyn väkivaltaiseksi seksuaalirikolliseksi. Sen vuoksi hänen täytyy rekisteröityä poliisille määrätyin ajoin ja suostua seksuaalirikollisten neuvontaan loppuiäkseen.

Tähti pois Walk of Famelta?

NBC San Diegon (siirryt toiseen palveluun) mukaan Los Angelesissa on kerätty tuhansia allekirjoituksia vetoomuksen, jonka tarkoituksena on saada Bill Cosby pois Walk of Fame -kadulta.

Se on osa Hollywood Boulevardin ja Vine Streetin jalkakäytäviä Hollywoodissa. Siellä on yli 2 500 viisisakaraista tähteä, joista jokainen on omistettu jollekin viihdeteollisuuden hyväksi työtä tehneelle ihmiselle.

Kauppakamari ei ole koskaan poistanut yhtään tähteä Walk of Famelta. Se hylkäsi pyynnön poistaa Bill Cosbyn tähti kadulta vuonna 2015.

Lue myös:

Koomikko Bill Cosby tuomitaan seksuaalisesta ahdistelusta

TV-tutkimus täyttää pyöreitä – Bill Cosby Show oli 30 vuotta sitten suosikki, koska muutakaan ei ollut

Bill Cosby määrättiin vastaamaan hyväksikäyttösyytteisiin

TV-suosikki Bill Cosby seksirikossyytösten kohteena – Cosby Show'n uusinnat poistettiin ruudusta

Lähteet: NBC San Diego, CNN