Kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita hieman aiempaa vähemmän Xamkissa

Syynä on englanninkielisen liiketoiminnan koulutusohjelman päättyminen Mikkelin kampuksella.

Lyhyet
PISA, kirjoittaa, kuvitus, opiskelu, koulu, koe
Linda Tammela / Yle

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Xamkissa on tänä syksynä hieman vähemmän kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita kuin vuosi sitten.

Tänä syksynä opiskelijoita on noin 550, kun vuosi sitten samaan aikaan ulkomaalaisia opiskelijoita oli 610. Heistä noin 280 opiskelee Mikkelin kampuksella. Vuosi sitten Mikkelissä opiskeli noin 320 ulkomaalaista opiskelijaa.

Ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita on ammattikorkeakoulun rehtorin Heikki Saastamoisen mukaan vuoden takaista vähemmän, koska Mikkelissä lopetettiin englanninkielinen business management -koulutusohjelma eli kansainvälinen liiketoiminnan tutkinto. Samantyyppiset opinnot keskitettiin Kouvolaan.

Kansainvälisten opiskelijoiden määrä todennäköisesti nousee jälleen vuoden vaihteessa, kun Mikkelin kampuksella alkaa uusi wellbeing management -koulutusohjelma. Alkava koulutusohjelma on englanninkielinen hyvinvointipalveluiden tradenomikoulutus.

Eniten sekä Mikkelin kampuksella että koko Xamkissa kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita on Venäjältä ja Vietnamista. Tietyt kansallisuudet painottuvat Saastamoisen mukaan erityisesti siksi, että opiskelija on kuullut opiskelupaikasta hyviä kokemuksia esimerkiksi aikaisemmilla vuosikursseilla opiskelleilta.

– Osittain tämä johtaa siihen, että opiskelijoista alkaa tulla samoista paikoista, hän sanoo.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa on tällä hetkellä ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden lisäksi 174 vaihto-opiskelijaa.