Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulut alkavat valmistella yhdistymistä

Korkeakoulujen hallitukset ovat päättäneet asiasta.

ammattikorkeakoulut
Opiskelijoita yliopiston pihalla.
Tommi Parkkinen / Yle

Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulut aloittavat yhdistymisen valmistelun.

Yhdistymistä varten on nimetty asiantuntijaryhmä, jossa on jäseniä molemmista korkeakouluista. Korkeakoulujen hallitukset antoivat ryhmälle tehtäväksi suunnitella uudenlainen työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu.

Suunnitteluryhmän johdossa on Lahden ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja ja rehtori Turo Kilpeläinen

Aiemmin on kerrottu, että ammattikorkeakoulujen yhdistyminen toteutetaan aikaisintaan vuoteen 2020 mennessä.

Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut kuuluvat LUT-konserniin, jonka kolmas osapuoli on Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Lähtökohtana yhdenvertaisuus

LUT-konsernin hallitukset hyväksyivät myös yhteisen konsernistrategian, jonka puitteissa yliopiston ja ammattikorkeakoulujen toimintaa kehitetään vuoteen 2025 saakka.

Korkeakoulut vakuuttavat, että yhdistymisessä huomioidaan kaikkien osapuolien yhdenvertaisuus. Toimintaa toteutetaan kahdella kampuksella, Lappeenrannassa ja Lahdessa, selvällä työnjaolla yliopiston ja ammattikorkeakoulun kesken.

Lehdistötiedotteessa uusi konsernistrategia tiivistetään ajatukseen kahdesta organisaatiosta, kahdesta tehtävästä ja kahdesta kampuksesta.

Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori vaihtuu

Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori vaihtuu ennen yhdistymistä. Ammattikorkeakoulun rehtorina aloittaa 1. marraskuuta nykyinen vararehtori Merja Heino.

Saimaan ammattikorkeakoulun nykyinen rehtori Anneli Pirttilä siirtyy omasta toiveestaan vanhemmaksi neuvonantajaksi 1. marraskuuta alkaen. Hän jää eläkkeelle ensi keväänä. Pirttilän viimeinen työpäivä on joulukuussa 2018.